5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ağlatan bilgi yarışması

AĞLATAN BİLGİ YARIŞMASI

Van'ın Muradiye ilçesinde köy ilköğretim okullar arası düzenlenen bilgi yarışmasında ikinci olunca hüngür hüngür ağlayan öğrencileri Kaymakam Metin Esen teselli etti.

Muradiye Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yemekhanesinde düzenlenen ve 6 köy okulunun katıldığı bilgi yarışmasını İlçe Kaymakamı Metin Esen ve bazı kurum amirleri de izledi. Öğrencilerin heyecanlarını yatıştırmak için türkülerin de söylendiği yarışmada, öğrencilere 25 soru soruldu. 160 puanla berabere kalan Topuzarpa Köyü İlköğretim Okulu ve Balaklı Mezrası İlköğretim Okulu öğrencilerine ilk ek beş soru soruldu. İlk soruda yanlış cevap vererek ikinci olan Topuzarpa İlköğretim Okulu öğrencilerinden

Ercan Yeşilgöz, arkadaşlarına sinirlenerek, "Neden benim dediğimi yapmadınız?" dedi.

Daha sonra arkadaşı Dilek Yeşilgöz ile birlikte hüngür hüngür ağlayan öğrencileri, aynı masada bulunan arkadaşları Ahmet Sonkaya teselli etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

Kendisini teselli etmeye çalışan Kaymakam Metin Esen'e, "Soru basitti, ama arkadaşlarım beni dinlemediler. Bu basit soruyla yenilgiyi hazmedemiyorum" diyen Ercan Yeşilgöz, uzun süren çabanın sonunda teselli edildi.

Ödül töreninden sonra bir konuşma yapan Kaymakam Metin Esen, güzel bir yarışma olduğunu belirterek, "Tüm öğrenciler gönlümüzde birincidirler. Amacımız tüm öğrencileri böyle etkinliklere katarak eğitimlerine destek olmaktır. Bunu da yapılan bu yarışmalarla başardığımızı görüyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencileri cesaretlerinden, öğretmenleri de desteklerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

AĞLATAN BİLGİ YARIŞMASI
AĞLATAN BİLGİ YARIŞMASI
AĞLATAN BİLGİ YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 14:24:00
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 14:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk YAVRUTÜRK IP: 212.156.246.xxx Tarih : 21.04.2011 15:08:43

sevgili ama kimsesiz muradiyenin öğrencileri ağlamayın çok çalışın planlı çalışın Siz bu günde sahipsizsiniz kimbilir belki üniversite sınavını kazandığınız zamanda .Ancak sizinle beraber olacak şimdiden çalışarak elde ettiğiniz bilgileriniz olacak .bakın kızım da çalıştı hemde nasıl kitap ü zerinde uyuduğu çok oldu sabah namazı vaktinden gün doğumuna kadar çalışitı tıp kazandı ama Van sahip çıkmadı çıkamadı bir burs bile alamadık muradiyeli öğrenciler kimsesiz. ALLH  size yardım etsin başkalarının yardımı olmadan da çok çalışarak güzel yerler kazanıp okuyabilrsiniz.yeterki anne ve babalarınız yanınızda olsun ve  çalışın. .