2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Aile danışma merkezi çalışmaları

Van Belediyesi Aile Danışma Merkezi Sağlık ve Aile Komisyonu Başkanı Deniz Baş, ailelerin ve kadınların ekonomik sosyal, toplumsal, kültürel ile psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri, korunmaları ve desteklenmeleri amacıyla birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan Deniz Baş, komisyonlarının belediyenin en aktif birimi olduğunu belirtti. Bir çok alanda farklı araştırmalar yaptıklarını ve bunun için raporlar hazırladıklarını ifade eden Baş, belediye imkanları ile hizmet verdiklerini kaydetti. Diğer kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil organizasyonlarla da işbirliği içerisinde olduklarını anlatan Baş, "Aile içi şiddet, kadın ve çocuğa dönük şiddet, sosyal şiddet üzerine yerel raporların yanı sıra, çalışan çocuklar, tiner bağımlısı gençler, engelliler, gıda güvenliği, internet kafeler, göç ile ilgili hazırlanan raporlar belediye meclisinde değerlendirildi. Komisyon, mecliste önemli kararların alınmasını sağladı. Sağlık ve Aile Komisyonu ayrıca Aile Danışma Merkezi'nin kuruluşuna öncülük etmiştir" dedi.

Aile Danışma Merkezi'ne kurulduğu 2 yıl içerisinde toplam 2 bin 490 müracaatın yapıldığını da sözlerine ekleyen Deniz Baş şöyle konuştu;

"Merkezimiz, ailelerin ve kadınların ekonomik sosyal, toplumsal, kültürel ile psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri, korunmaları ve desteklenmeleri amacıyla kurulmuştur. Bu süre içerisinde birimize müracaat eden kişilerin bir kısmını, yaşadıkları mekanlarda ziyaret ettik ve bize iletmedikleri diğer sorunlarını da tespit ederek destek sağlamaya çalıştık. Yapılan başvuruların niteliği ne olursa olsun yüzde 90'ında ekonomik talepler var. Farklı desteklerin yanı sıra 731 kişiye gıda, 329 kişiye giyim, çoğunluğu kadın olan 110 müracaatçıya kira desteği yapıldı. Göçle gelen ailelerden 87 kişiye inşaat ve onarım malzemesi yardımı yapıldı, 53 kişiye sağlık desteği verildi. Çeşitli nedenlerle yeşil kart işlemelerini yapamamış 71 kişinin bu işlemlerini bizzat personelimizle takip ederek gerçekleştirdik. Aynı şekilde 48 özürlünün Emekli Sandığı'na kayıt işlemlerini gerçekleştirerek maaşa bağlanmalarını sağladık. 23 müracaatçının hukuksal, 41 müracaatçının da psikolojik destek almasını sağlayan merkezimiz, farklı nitelikte pek çok çalışma yapmıştır. Müracaatçılarımızın yüzde 71'ini kadın, yüzde 29'unu ise erkekler oluşturuyor. Van'ın şiddet istatistiğini ortaya çıkarmak, kadın istihdamı oluşturmak, engellik koordinasyon ve yaşlı bakım merkezi kurmak üzere yerli ve yabancı finans programlarına projeler sunuldu. Bunlar da kabul edilirse ilimiz açısında güzel çalışmalar olacaktır."

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 14:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?