5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Aileler buluştu

Van'da zihinsel engelli çocuk sahibi anneler, bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldiler.

Üç yıldır belli aralıklarla bir araya gelerek zihinsel engelli çocuklarının sorunlarını konuşarak çözmeye çalışan ve bu amaçla kendi aralarında adeta psikolojik tedavi seansları uygulayan anneler, bu kez kendileri için toplandılar. Özel bir restaurantta bir araya gelen anneler, önce birlikte yemek yediler. Daha sonra hem kadın sorunları hem de engelli çocuk sahibi olmalarından dolayı yaşadıkları sorunlar üzerine konuşmalar yaptılar.
Hoş sohbetlerin yapıldığı yemekte anneler sırasıyla söz olarak duygularını dile getirdiler.

Ayda en az bir kez bir araya gelmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden engelli çocuk annesi Nermin Sağlam, güzel arkadaşlıklar edindiğini belirtti. Yalnız olmadığını hissettiğini ifade eden Sağlam, "Bu sayede depresyonu yendim, umarım anneler arasındaki bu birlikteliğimiz ömür boyu devam eder, bize bu birlikteliği sağlayan Yrd. Doç. Dr. Erkan Düz ve eşi Ayşe Düz hanımefendiye çok teşekkür ederim, bütün annelerimizin Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.
Lalegül Tekmanlı isimli diğer bir anne ise Yrd. Doç. Dr. Erkan Düz ve eşi Ayşe Düz'e teşekkür ederek, bütün anneleri gönülden kutladığını belirtti. Böyle güzel ortamlarda bulunmak, birlikte bir şeyleri paylaşmanın çok güzel olduğunu ifade eden Tekmanlı, hep birlikte sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını kaydetti.
Elif Gökçenay da anneler grubuna sonradan katıldığını ifade ederek manevi olarak bir çok şey kazandığını belirtti. Kendisiyle benzer olayları yaşayan anneler arasında hiç yalnız olmadığını da vurgulayan Gökçenay, bu birlikteliğin her zaman devam etmesini istediğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?