5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Akademik Yıla görkemli açılış

VAN YYÜ'DE 2009-2010 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) 2009-2010 akademik yılının açılışı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın, rektörlük hizmet binanın önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinliklere daha sonra Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde devam edildi. Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük'ün yönetimindeki YYÜ Eğitim Fakültesi koro ve orkestrası tarafından verilen mini konserin ardından YYÜ öğrencileri adına Meral Erez bir konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye çıkan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, üniversitelerin şimdiye kadar sadece bilime önem verdiklerini, ürettikleri bilginin uygulamasını kendi görevleri olarak görmediklerini söyledi. Prof. Dr. Ceylan, "Ancak şimdi dünyadaki birkaç öncü üniversite, ürettikleri bilginin kullanımı ve ticarete dönüştürülmesini de etkin bir şekilde takip etmeye başladılar. Bu bilginin kullanımı düşüncesi üniversitelerin yaptığı eğitim ve bilimsel araştırma hedeflerine denk olan üçüncü bir hedef olarak benimsenmeye başlandı. Yani teknolojide de öncülük yapacak tarzda kendilerini yeniliyorlar. Stanford, Harvard gibi Amerikan üniversiteleri yanında Cambridge gibi üniversiteler bu işin öncülüğünü yapmakta ve bunun nasıl yapıldığını göstermektedirler. Geçmişte ve hatta şimdi bile birçok üniversite bilgiyi üretip ama sonu uygulamasına karışmıyor. Onu bir şirketin yapmasını bekliyorlardı. İşte bu adı geçen üniversiteler ve belki daha başkaları hem bilgiyi üretiyor, hem de bunu şirketlerin de yardımını alarak teknolojiye uyguluyor" dedi.

Konuşmasının bu kısmında öğrencilere hitap eden Rektör Prof. Dr Hasan Ceylan, "Özellikle üniversitemizi bu yıl kazanan çocuklarımızı hem tebrik ediyor hem de üniversitemize ve şirin Van'ımıza hoş geldiniz diyorum. Yurdumuzun cennet köşelerinden birinde, Van'da bulunuyorsunuz. Burası doğasıyla, tarihiyle kültürüyle hepsinde en önemlisi çok sevecen insanlarıyla gerçekten güzel bir yerdir. Hem kampusumuzu hem de Van'ı çok seveceğinizi biliyorum. Kampusunuz sizin evinizdir. Bütün öğrencilerimiz birbirinin kardeşidir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda ise Vanlılara seslenen Prof. Dr. Ceylan, "Üniversite sizindir. Onun büyüyüp gelişmesi Van'ın gelişmesi büyümesi demektir. Onun için şimdiye kadar olduğundan daha fazla bizlere yardımcı olmanızı ve özellikle öğrencilerimizi kendi öz çocuklarınız gibi görüp onları koruyup kollamanızı bekliyorum. Lütfen bunu çocuklarımızdan esirgemeyin. Üniversitemizin geleceği burayı tercih edecek başarılı öğrencilere ve kendini çok iyi yetiştirmiş akademisyenlere bağlıdır. Bu tercihlerin sebeplerinden biri de siz değerli Vanlıların çocuklarımıza karşı davranışları olacaktır. Onları Van'ımıza ne kadar rahat ettirsek burayı tercih eden öğrencilerin sayısı o kadar artacaktır" eklinde sözlerini tamladı.

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Münir Karaloğlu sözlerine yeni akademik yılının herkese hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başladı. Vali Karaloğlu, "Üniversitemiz Doğunun geçmiş ve gelecekteki yıldızına Van'a ve bölgemize katma değer üretiyor. Medeniyetlere beşiklik yapmış kadim bir başkent olduğumuz ve gelecek vizyonumuz göz önünde bulundurulduğunda bu katkının daha büyümesi, daha da artmasını bekliyoruz. Açıkça söylemek gerekirse beklentilerimiz yüksek. YYÜ'nün Türkiye'de ve dünyada hızla yükselen bir üniversite olmasını arzu ediyoruz. Bilimsel literatüre daha fazla katkı verilmesini bekliyoruz. Van'ın, Türkiye'nin, dünyanın ve insanlığın sorunlarında çözüm için daha fazla inisiyatif alınmasını istiyoruz. Üniversitemizin ürettiği bilgiyle varolması, hayata katma değer sunması varlığından duyduğumuz gururu pekiştirecektir. Bu anlamda atılacak her adımın yanındayız, destekçisiyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Erhan Pişkin "Aray teknolojileri" konulu ilk ders verildi.

Düzenlenen açılış törenine İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Program, YYÜ Eğitim Fakültesi-Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından açılan karma resim sergisi gezildikten sonra verilen kokteyle sona erdi.

VAN YYÜ'DE 2009-2010 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ
VAN YYÜ'DE 2009-2010 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ
VAN YYÜ'DE 2009-2010 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ
VAN YYÜ'DE 2009-2010 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ
VAN YYÜ'DE 2009-2010 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 18:19:00
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 19:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?