6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Akaryakıt istasyonlarına denetim

AKARYAKIT İSTASYONLAR DENETLENİYOR

Van'da Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde bulunan petrol istasyonlarında rutin denetimlerine başladı.

Sanayi ve Ticaret ve İl Müdürü Fuat Şimşek, ekibi ile birlikte Van merkezde bulunan petrol istasyonlarını denetlemeye çıktı. Ölçüm cihazı ile istasyonlardaki benzin ve motorinin litre kontrolü yapılıyor.

Denetimler hakkında İHA muhabirine bilgi veren Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Fuat Şimşek, bilindiği üzere 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu'na göre akaryakıt istasyonların denetiminin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na verildiğini söyledi.

Şimşek, "Bu anlamda bizler de rutin denetimlerden birini yapıyoruz. Akaryakıt istasyonlarının ölçümlerini doğru yapıp yapmadıklarını, ayrıca 2 yılda bir olarak ta damgalamalarını doğru yapıp yapmadıklarını ve ölçü cihazlarının doğru çalışıp çalışmadıklarını kontrollerimizle yerine getirmiş oluyoruz. Az öncede yapmış olduğumuz kontrolde bayimizin akaryakıt ölçüm cihazında herhangi bir problem olmadığı tolerans sınırlarının aynı olduğu görebilirsiniz. Bu denetimlerimiz rutin olarak şehir merkezinde ve ilçelerimizde devam edecektir. Şu ana kadar şehir merkezinde yaptığımız kontrollerde olumsuz bir duruma rastlamadık. Ayrıca Enerji Piyasası Denetle Kurulu'nun (EPDK) marker kontrollerini de il müdürlüğümüz yapmakta. Onu da belli bir plan dahilinde emniyet ve jandarma kuvvetleri ile birlikte ani denetimler şeklinde ve normal planlanmış denetimler şeklinde yapmaktayız" dedi.

AKARYAKIT İSTASYONLAR DENETLENİYOR
AKARYAKIT İSTASYONLAR DENETLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 13:36:05
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 13:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?