6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Akbay'a hemşehrilerinden vefa

VAN İL TARIM MÜDÜRÜ MURAT AKBAY'A HEMŞEHRİLERİNDEN VEFA

Van'ın Erciş İlçe Ziraat Odası Başkanlığı, tayini Karabük'e çıkan Tarım İl Müdürü Murat Akbay onuruna veda yemeği verdi. Yemekte Murat Akbay'ı hemşehrileri de yalnız bırakmadı.

Erciş Kardelen Çok Amaçlı Salonu'nda verilen akşam yemeğe Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Erciş Belediye Başkan Vekili Zülfikar Arapoğu, eski Van İl Tarım Müdürü Murat Akbay, Van İl Tarım Müdürü Mehmet İncir, Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İnsan Sayılır, Van İl Tarım şube müdürleri, Van ve ilçeleri ziraat odası başkanları, kamu kurum kuruluş, oda ve sivil toplum örgüt başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Murat Akbay'ın tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına Van ve ilçeleri için hizmet aşkıyla dolu olduğunu ve birçok yeniliği de yaptığını söyledi. Akbay'ın hemşehrileri olarak kendilerine yapılan hizmetleri asla unutmayacaklarını da anlatan Çelik, "Bugün burada bir araya gelen bu topluluk, arkasında iyi bir intiba bırakan Sayın Murat Akbayı' asla unutmayacaktır. Sayın Akbay, Van halkının, dolayısıyla çiftçisinin sofrasında lokmasıydı. Kendisine Van halkı olarak şükran borçluyuz" dedi.

Tayini Van'dan Karabük İl Tarım Müdürlüğü'ne çıkan Murat Akbay da, Van'ın Türkiye'nin kalbi olduğunu söyledi. Van'ın huzurlu ve mutlu olmadığı zaman Türkiye'nin de huzurlu ve mutu olamayacağını belirten Akbay, "Van gerçekten inanç yönüyle olsun, etnik yönüyle ve her yönüyle olsun Türkiye için çok önemlidir. Biz buradan huzurlu, güvenli, birliği ve beraberliği ve barışı sağladığımız zaman Van ülkemizde inşallah model olacak ve huzurlu mutlu günler bizi bekleyecektir. Çünkü ülkemiz çok güçlü, çok zengin bir ülke. Van, Türkiye için ne kadar önemliyse, tarım ve hayvancılık da Van için o kadar önemli. Halkımızın yüzde 50'si köylerde yaşıyor. Geçimini tarım hayvancılıktan sağlıyor. Dolaylı olarak ta insanımızın yüzde 70'i bu şekilde geçimini temin ediyor. Bu yüzden Van'da tarım ve hayvancılığa çok ciddi destek olmak ve hizmet etmek lazım diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Van İl Tarım Müdürü Mehmet İncir'in konuşmasından sonra kürsüye çıkan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise, Murat Akbay'ın hizmetlerinin unutulmayacağını söyledi. Kurtoğlu, "Hizmetlerinden dolayı Erciş adına hemşehrimiz Murat Beye teşekkür ediyorum. Bu güzel topluluk ta bu yemeğe gelmekle Murat Beyin geride hoş bir seda bıraktığını ifade etmektedir" dedi.

VAN İL TARIM MÜDÜRÜ MURAT AKBAY'A HEMŞEHRİLERİNDEN VEFA
VAN İL TARIM MÜDÜRÜ MURAT AKBAY'A HEMŞEHRİLERİNDEN VEFA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 14:01:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 18:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?