5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Akdağ'dan Yenigün'e teşekkür

Van Belediye Başkanı ve Ak Parti Van Belediye Başkan Adayı Burhan Yenigün, Mermerciler ve Karocular Kooperatifi yöneticileri ile yaptığı toplantıda, bu meslek gurubu için yeni bir yer tahsisi yapıldığını belirterek "Birçok iş kolundaki esnafımız için de hazine arazilerini belediyeye devralarak tahsisini yaptık" dedi

Toplantıda, modernleşen bir Van inşa etmek için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Burhan Yenigün, bu çalışmalara yeni bir müjde ile devam ederek şehir merkezinde bulunan mermerci ve karocu esnafına şehir dışında 150 bin metrekarelik alanın tahsisi yapıldığını açıklayarak devam etmek istediklerini belirtti.

Halkın başını önüne eğecek bir icraata bulunmadıklarını söyleyen Yenigün "Tek düşüncemiz halkımız kazansın, biraz daha modern imkanlara kavuşsun. Biz hiçbir zaman taraflı davranmadık, kişilere göre siyaset yapmadık. Halkımız arasında particilik yapmadan belediye hizmetlerinden her kesin faydalanmasını sağladık. Göreve geldiğimiz gün rozetimizi bırakarak o günden bu güne kadar hizmet ettik. Halkımız onay verir ve 29 Mart tarihinde tekrar göreve gelirsek bu hizmet aşkıyla devam edeceğiz. Bu güne kadar olan güveni de bundan sonrada sarsmayacağız. Şimdiye kadar 52 bin metrekare arsa sattığımız doğru, fakat bunun yanında 2,5 milyon metrekare arsa da belediyeye kazandırmış durumdayız" dedi.

ESNAFIMIZI MAĞDUR DEĞİL MEMNUN ETTİK

Şehir merkezinde bulunan değişik esnaf guruplarına arsa tahsisi yaparak şehir dışına çıkarttıklarını, mermerci ve karocu esnafa 150 bin, briketçilere 393 bin, hurdacılara 50 bin, galericilere 60 bin, traktörcülere 15 bin, halıcılar 30 bin ve samancılara 21 bin metrekare arsaları satarak değil tahsis ederek kazandırdıklarını anlatan Yenigün "Hububatçı ve toptan kuru gıda satışı yapan esnafımıza 30 metre genişliğinde alt yapısı bitirilmiş bulvar tipinde yol yaptık. Sizlere verdiğimiz bu arsalar tamamen tahsislidir. Bunları biz hazineden alarak belediyeye devrini sağlayıp esnafımız kazansın diyerek tahsisini yaptık. Şükürler olsun ki sizlere ve halkımıza karşı mahcup olmadan görevimizi hizmet aşkıyla yürüttük" diye konuştu.

BİR SORUN DAHA TARİH OLACAK

Önümüzde çok önemli bir projemiz daha var. Tüm Van'ı ilgilendiren şehir merkezinde bulunan 400 ahır ve besici sorununa çözümü için önemli bir projeleri olduğunu söyleyen Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, bunların da şehir dışına çıkartarak hoş olmayan görüntü ve kokudan kurtulmuş olunacağını anlattı.

Bu sorunun çözümü için 2 yıldır uğraşarak yakın zamanda Beyüzümü Mahallesi'nin arka tarafında, şehrin görmediği vadi bulunduğunu söyleyen Yenigün "Hazine arazisi olan 2 milyon metrekare arazi belediyeye devren alınmış, son aşama olan Maliye Bakanlığı onayı kalmıştır. Kısa sürede bu onayı aldıktan sonra bu esnaflarımızda burada işlerine devam edecek. Bu bölgemiz hayvancılık bölgesi olarak hizmet vermiş olacak. Sizlere hizmet etmekten onur duydum her zaman. Biz yağmaya değil hizmet etmeye geldik. Kimsenin bize olan güveninden endişesi olmasın. Bu hayırlı işlerde emeği geçen mesai arkadaşlarımıza ve değerli halkımıza teşekkür ederiz" dedi.

BİZDEN ÖNCEKİLER HİZMET YAPSAYDI BÖYLE OLMAZDI

Burhan Yenigün, muhaliflerin halkın arasında sürekli 'Yollar çamur ve çukurlardan oluşuyor' dediğini hatırlatan, bu durumun 50 yıl önce yapılması gereken hizmetlerin yapılamamasından kaynaklandığını anlattı. Yenigün "Cesaret örneği göstererek başlattığımız alt yapı çalışmasında doğal gaz, Tedaş ve Telekom çalışması için elbette yollar kazınacaktır. Şehrin en büyük sorunu olan alt yapı sorunu geçmiş dönemlerde yapılmış olsaydı biz de yollarımızı tozdan, çamurdan ve çukurdan geçilmez değil, görüntü güzelliği olan yürünebilir yollar haline getirirdik. Halkımız yolların toz, çamur ve çukurların hizmetten dolayı oluştuğunu biliyor. Halkımızın bize olan güvenini ve yaptığımız hizmetleri bildiğimizden tekrar aday olduk" şeklinde konuştu.

AKDAĞ'DAN YENİGÜN'E TEŞEKKÜR

Mermerciler ve Karocular Kooperatif Başkanı Hasan Akdağ ise sohbet amaçlı davet ettikleri Başkan Yenigün'e teşekkür ettiklerini belirterek "Kooperatifimizin kuruluşundan bugüne kadar sıkıntılarımızı dinleyen ve yardım eden bir belediye başkanımız ve yönetimi ile tanışmak bizleri memnun etmiştir. Maddi ve manevi desteklerinden dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ederiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 16:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?