5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Akdamar Adası'na turist akını

Van Gölü üzerindeki Akdamar Adası ile kısa bir süre önce  restorasyonu tamamlanan 'Kutsal Haç Kilisesi' yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Gevaş ilçesi sınırları içerisindeki Akdamar Adası, Van'ın en önemli tarihi ve turistik bölgeleri arasında bulunuyor. Gevaş iskelesine 3 kilometre uzaklıkta bulunan ve 20 dakikalık bir tekne yolculuğunun ardından varılan ada, özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi akını uğruyor. Saatlerce ada üzerinde doğanın ve tarihin tadını çıkaran turistler, çektikleri fotoğraflarla da ziyaretlerini ölümsüzleştiriyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, adaya ve üzerindeki 'Kutsal Haç Kilisesi'ne olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Özellikle restorasyon çalışmalarından sonra turist sayısında fark edilir bir artış yaşandığını anlatan Taştan, 2008 yılı içerisinde adayı 23 bin 350 kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Adayı, 1 Ocak-1 Temmuz 2008 tarihleri arasında toplam 12 bin 48 kişinin ziyaret ettiği dile getiren Taştan "Bu sayı 1 Ocak-1 Temmuz 2009 tarihleri arasında 19 bin 939 kişiyi bulmuştur. Akdamar Adası'nı ziyaret eden turistler Van Gölü'nün muhteşem doğa manzarasıyla baş başa kalırken, bir yandan da üzerindeki bin 100 yıllık tarihi 'Kutsal Haç Kilisesi'ni görme fırsatını buluyor. Özellikle son yıllarda iyi tanıtımları da yapılan adaya olan ziyaretçi sayısının yıl sonuna kadar 30 bini bulmasını bekliyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 17:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?