1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Akıl almaz olay!

Van’da aynı mahallede park halinde bulunan 30 aracın lastikleri dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kesildi. Olayda mahalle muhtarı ve gazetecinin aracı da zarar gördü.

Akıl almaz olay kentin Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşandı. Dün gece Işık ve Güneri sokaklarında park halinde olan 30 aracın lastikleri kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesildi. Sabah araçların lastiklerinin kesildiğini gören sürücüler şok oldu. Lastiklerin neden kesildiğine anlam veremeyen araç sahipleri polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çevre incelemeler yaptı. Bazı sürücüler araçlarının lastiklerini değiştirmek için tamirciye haber verirken, bazıları da kendi imkanlarıyla lastiklerini değiştirmeye çalıştı.

Olayın karşısında şaşkın olduğunu belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, iki ayrı sokakta yaklaşık onlarca aracın lastiklerinin kesildiğini söyledi. Tanrıtanır, “Sabah uyandığımızda bu manzarayla karşılaştık. Burada yaklaşık 30 aracın tekerlekleri indirilmiş. Kimlerin, niçin ve ne amaçla yaptığını da bilmiyoruz” dedi.

“BUNU YAPAN ÇOCUK OLAMAZ”

İlk defa mahallede böyle tatsız bir olayın yaşandığını ifade eden Tanrıtanır, “Mahallemiz, çok temiz bir mahalle. Bu olayla karşılaştığımız da şaşırdık. Amaç ne? İnsanlar, malını güvenli bir şekilde bırakmadıktan sonra, can güvenliğini nasıl sağlayacak? Gerçekten çok üzüldük. Bunu yapanlar çocuk olamaz. Çocuğun elinde bıçak ne gezer. Bu kadar aracın lastiklerine, aynı şekilde bıçak vurulup havasını indirmek çocuk işi değil” şeklinde konuştu.

MAHALLE MUHTARI VE GAZETECİNİN DE ARACI ZARAR GÖRDÜ

Olayda mahalle muhtarı Leyla Tanrıtanır ile Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni İsmail Topçuoğlu da araçları zarar gördü. Evlerinin önüne park edilen araçlarının lastiğinin kesildiğini gören Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni İsmail Topçuoğlu, olayın bilinçli bir şekilde yapıldığını söyledi. Topçuoğlu ise, ”Sabah kalkınca fark ettik. Baktık ki, sokaktaki tüm araçların, bazılarının iki lastiği, bazılarının ise tek lastiği patlamış vaziyette. Çocuk işine benzemiyor. Çocuklar bir tanesini, bilemedin iki tanesini yapar geçer. Bilinçli yapılan bir olay, başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2012 Perşembe 12:26:28
Güncelleme :5 Ekim 2012 Cuma 16:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?