3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Akıllı görüntü izleme sistemi kuruluyor

Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, MOBESE sistemine benzer olarak kurulan Van Akıllı Görüntü İzleme Sistemi'ni (VAGİS) 3 Ay içinde 189 kamera ile hayata geçireceklerini söyledi.

Van Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlediği basın toplantısında Van'da kuracakları VAGİS hakkında basın mensuplarına bilgi veren Kesmez, büyük şehirlerde suç ve suçlulara yönelik geliştirilen MOBESE sistemine benzer VAGİS'i kurmak için Türk Telekom ile anlaşma sağladıklarını ve sistemi kurulum çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kesmez, yapılan kurulum çalışmaları ile yaklaşık 3 ay içerisinde sistemin hayata geçeceğini ifade etti.

Kesmez, "Görüntü verisi eş zamanda yakın bir sürede işlenerek operatöre aktarılacaktır. Bunlardan plaka tanıma, hırsızlık alarmı, yasak bölge ihlali, park yasağı ihlali, şüpheli paket alarmı, şüpheli araç ve buna benzer durumlarda operatörü uyaracak. VAGİS ile ilimize getireceği yenilikler ise 'POLNET' kablolu ağın dışında kalan yerlerde ekiplerimiz sürücülerin nüfus ve kimlik bilgileri, sürücü bilgileri, sürücü ceza puan bilgileri, araç tescil bilgileri ve çalıntı araç bilgileri gibi verileri girerek vatandaşların işlemleri hızlı bir şekilde yapılması sağlayacak. Kameralardan 35'i sabit ve 20'si hareketli olmak üzere toplam 55 tanesini 19 önemli kavşağa, 86'sı sabit, 13 hareketli olacak şekilde 99'unu da 11 binaya yerleştireceğiz. Son olarak da şehrin 5 ayrı noktasında ise plaka tanıma sistemi olarak sabit 30 ve 5 hareketli olmak üzere toplam 35 kamera yerleştireceğiz. Bu sistem sayesinde çalıntı araçlar il dışına, il dışından çalınan araçlar ise ilimize girdikleri an kameralar sayesinde tespit edilerek gereğini yapacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 15:22:01
Güncelleme :24 Temmuz 2008 Perşembe 15:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?