3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

AKP Siyaset Akademisi başladı

Van'da, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından organize edilen 'Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı' başladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen 'Siyaset Akademisi' programının açılış töreninde konuşan AK Parti Van İl Başkanı Vesim Yaviç, AR-GE'nin önemine değindi. Araştırma ve geliştirmenin günlük hayatta öneminin büyük olduğunu ifade eden Yaviç, bugün piyasada çok teknolojik, gelişmiş araçların bulunmasının en büyük nedeninin AR-GE olduğunu vurguladı. Yaviç, "Kültürel yaşamımıza da baktığımızda bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'lar, Hüseyin Çelik'ler siyasi arenamızda var iseler yine araştırma ve geliştirmeyle bu noktaya gelmişlerdir" dedi.

10 hafta boyunca sürecek olan eğitimlerle ilgili bilgiler de veren Vesim Yaviç, şöyle konuştu;

"Her hafta sonu cumartesi günleri burada bir arada bulanarak, eğitimlerimizi tamamlayacağız. Daha önceleri dile getirdiğim gibi hepimiz burada öğrenci sıfatında bulunuyoruz. Bu eğitimlere 10 hafta boyunca yüzde 70 devam etme zorunluluğumuz bulunuyor. Yani, 7 hafta burada bulunmalıyız. Eğitim çalışması sonunda genel merkezimizce belirlenen soru kitapçıklarıyla bir sınav prosedürü uygulanacaktır. Bu sınava devam konusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlarımız katılacak ve 50 ile üzeri puan alanlar sertifika almaya hak kazanacaklardır. Bu etkinlikten faydalanmak için 223 kişi başvurmuştur. İl başkanlığı olarak bizim hedef olarak belirlediğimiz sayı 200'dü. Şuan kayıtlarımız kapanmış ve eğitimlerimiz start almıştır. Herkese hayırlı olmasını diliyorum."

Vesim Yaviç, Siyaset Akademi'sinin sadece partileri için olmadığını herkese açık olduğunu daha önceki açıklamalarında defalarca dile getirdiklerini de kaydetti. Dışarıdan da katılımın olduğunu ifade eden Yaviç, bunun bir kamu hizmeti olduğunu söyledi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından eğitim vermek için programa katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2009 yılında yapılacak olan seçimlerle ilgili izlenmesi gereken yollar hakkında bilgiler verirken, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Tekin ise kamu yönetimi ve siyaset bilimleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 17:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?