7
Mayıs
2024
Salı
VAN

AKP'den Halepçe Katliamı'na tepki

AK PARTİ'DEN HALEPÇE KATLİAMI'NA TEPKİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Mustafa Bilici, Halepçe Katliamı'nın tarihe geçen kara bir leke olduğunu ve kınadıklarını söyledi.

Parti binasında bir açıklama yapan Mustafa Bilici, Halepçe'nin insanlığın en büyük utancı ve affedilmez suçu olduğunu ifade etti.

Bilici, "16 Mart 1988'de uçaklar tarafından zehirli gaz bombalarıyla Halepçe kasabası bombalandı. 5 binden fazla insanın öldüğü, 7 binden fazla insanın da yaralandığı bu katliam tarihe bir kara leke olarak geçmiştir. Dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in talimatıyla gerçekleşen katliamda, her taraf insan cesetleri ile dolmuştu. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen Halepçe Katliamı'nın bırakmış olduğu izler silinmemiştir ve insanların yüreğinde derin yaralar bırakmıştır. Artık dünyanın hiçbir yerinde bu tür insanlık suçlarının işlenmesini arzu etmiyoruz. Başka Halepçe ve benzeri katliamların yaşanmaması için birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla birbirimize sarılmamız ve onurlu bir yaşam için hepimizin üzerine sorumluluk düşmektedir. İnsani ve vicdani düşünen hiçbir insanın bu tür toplumsal olaylara kayıtsız kalmaması gerektiği inancındayız. Biz AK Parti Van İl Teşkilatı olarak Halepçe'de yaşanan zulmü kınıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 14:50:00
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 14:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?