2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

AKP'den istifa edip DSP'den aday oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Dilek Çetinkaya, Demokratik Sol Parti'den (DSP) yerel seçimler için aday adaylığını açıkladı. 

DSP il binasında basın toplantısı düzenleyen Dilek Çetinkaya, DSP İl Başkanı Cahit Akbaş ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. 14 Kasım 2008 tarihinden itibaren mensubu olduğu AK Parti'den istifa etmiş bulunduğunu ifade eden Çetinkaya, bugün ise DSP çatısı altına geçtiğini belirtti. AK Partili Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarıyla Van'ın menfaatleri için alınan kararlarda aynı noktada buluşamadıklarını belirten Çetinkaya, "Tek başıma muhalefet etmekle ne kadar başarılı olabilirdim ki. Belediye başkan adayı olmam konusunda halkımızdan yoğun talepler aldım. Halkın bu sesine talebine duyarsız kalamazdım. Beş yıllık belediyecilik konusunda deneyim ve birikimlerimi Van halkından esirgeyemezdim. Vanlıları hak ettikleri bir Van'a kavuşturmak için yola çıktım. Van halkını alternatifsiz bırakmadığım için gönül rahatlığı içindeyim" dedi. 

Van Belediye Başkanlığı için DSP'den aday adayı olan olan Dilek Çetinkaya, 18 Nisan 1999 milletvekili genel seçimlerinde Demokrat Türkiye Partisi listesinde ikinci sırada yer alarak aday olmuş, son olarak Mart 2004 yılında ise AK Parti'de Belediye Meclis üyesi seçilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 18:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?