5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

AKP'den miting değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü mitingden son derece mutlu ayrıldığını dile getirerek, "İnsanların yüreğinde yer almak o kadar kolay değil. Başbakanımız sadece Türkiye'de değil, dünyanın 50 İslam ülkesinin de gönlündedir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Van'da katıldığı miting ile ilgili AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve AK Parti İl Başkanı Vesim Yaviç değerlendirmelerde bulundular. Başbakanın bütün mitinglerinin aynı coşku ve aynı kalabalık içerisinde geçtiğini ifade eden Türkmenoğlu, Van mitinginin de bunlardan birisi olduğunu belirtti. Başbakan'ın bu miting ile birlikte 6 kez Van'a geldiğini vurgulayan Türkmenoğlu, havaalanından seçim meydanına kadar her köşe başında aileler, çocuklar başta olmak üzere, her kesimden vatandaşın sevgi gösterisinden bulunduğunu kaydetti. Başbakan'ın Van'a gelişi ile ilgili duyurular dışında her hangi bir çalışma yürütmediklerini anlatan Türkmenoğlu şunları söyledi:

"Seçim meydanında bulunan halkımız yüreğindeki sevginin en güzelini başbakanımıza sunmuştur. Bu şunu gösteriyor Başbakan Erdoğan, halkın yüreğine hitap etmişse ne mutlu bize. İnsanların yüreğinde yer almak o kadar kolay değil. Başbakanımız sadece Türkiye'de değil, dünyanın 50 İslam ülkesinin de gönlündedir. Allah herkese böyle bir sevgiyi nasip etsin. Başbakanımız, Van'dan son derece mutlu ayrıldı. Vanlı hemşerilerimizin göstermiş olduğu sevgi, Vanlı olarak, bu partinin bir milletvekili olarak beni gururlandırdı. İnşallah bu yerel seçimlerde de vatandaşımız sevgisini sandığa yansıtacaktır. Halkımız hizmete susamış ve hizmet istemektedir. AK Parti de bu hizmetleri geliştiriyor ki başbakan insanların gönlünde yer alıyor. Ben ilimizde yapılan mitinge 30 bin vatandaşımızın katıldığını düşünüyorum. Hava muhalefetinden dolayı katılamayan ilçelerimiz oldu. Onlarında katılacağını hesap edersek kalabalığın 50-60 bin civarında bir kitleye ulaşacağını tahmin ediyordum. Her şeye rağmen mitingimiz hayli coşkulu ve kalabalıktı. Biz bunu şöyle görüyoruz bazı liderler felaket getirir, bazıları ise bereket getirir. Dünkü yağışında yağması başbakanımızın gelişi ile birlikte bir bereketti."
AK Parti Van İl Başkanı Vesim Yaviç ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere eşi Emine Erdoğan ve beraberlerindeki heyetin Van mitingini çok beğendiklerini belirtti. Başbakana gösterilen sevgiden dolayı Van halkına minnettar olduklarını ifade eden Yaviç, bunun içten gelen bir sevgi olduğunu kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 14:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?