5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

AKP'den SHP'ye 'açılım' ziyareti

AK PARTİ'DEN SHP'YE 'DEMOKRATİK AÇILIM' ZİYARETİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Merkez İlçe Başkanlığı yönetimi, Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Van İl Başkanı Cemal Şen'e 'Demokratik Açılım' ziyaretinde bulundu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hekim Karabıyık ve yönetimi Beşyol Mevkii'nde bulunan SHP İl binasında Başkan Cemal Şen tarafından karşılandı. Demokratik Açılım kapsamında fikir alışverişinde bulunmak için bir çalışma başlattıklarını anlatan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hekim Karabıyık "Biz Başbakanımızın başlattığı bu sürece katkı sunabilmek için partilerin yerel yönetimlerini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunacağız. Hangi parti olursa olsun hepsine randevu talebinde bulunup, ziyaret edeceğiz. Biz 30 yıldır devam eden bu kanlı savaşın sona ermesini istiyoruz. Umarım bu ziyaretlerimizin sürece katkısı olur. Bizim randevu talebimizi kabul ettiğiniz için de sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

SHP Van İl Başkanı Cemal Şen ise 'Demokratik Açılım'ı desteklediklerini belirterek, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını anlattı. Partilerinin de 20 yıl önce bir Kürt Raporu hazırladığını anlatan Şen "O zaman bu rapor mecliste onay görse şimdiye kadar 40 bin evladımız ölmez, bunca milli servet heba olmazdı. Yaptığınız bu ziyaret bizim için önemlidir. Bu sorunu çözecek tüm adımların destekçisiyiz" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'DEN SHP'YE 'DEMOKRATİK AÇILIM' ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 17:28:05
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 18:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?