2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

AKP'li vekil kara takıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kerem Altun, Erciş ilçesindeki Morgedik barajının yapıldığı inceleme gezisi sırasında aniden bastıran kar ve tipinin ortasında kaldı. Kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan Altun'un içinde bulunduğu araç, iş makinesi tarafından kurtarıldı.

AK Parti Erciş ilçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte 3 bin 500 rakımlı Morgedik barajının yapıldığı alana gitmeye karar veren Milletvekili Altun, İmamabdal Köyü civarından aniden bastıran kar ve tipinin ortasında kaldı. Altun'un bulunduğu araç kar nedeniyle kapanan yolda ilerleyemezken, barajı inşa eden yüklenici firmaya ait iş makinesinin güzergahı kardan temizlemesinden ardından yeniden yola koyuldu.

Yaklaşık 3 saatlik zorlu yolculuktan sonra Morgedik Barajı inşaat alanına gelen Milletvekili Kerem Altun, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yüklenici firma yetkilerine maddi destek yönünden hiçbir sıkıntı ile karşılaşmayacakları sözünü de veren Altun, baraj kazı çalışmalarına devam etmelerini istedi. Altun, Morgedik barajının hizmete açılmasıyla birlikte 17 bin 574 hektar alının sulu tarıma açılacağını, modern tarım ile birlikte bölge insanının rahat nefes alacağını da bildirdi.

Buradaki incelemelerin ardından İmamabdal mezrasında bir vatandaşın evinde dinlenen Altun'a ev halkı tarafından sıcak çay ikram edildi. Soğuk hava nedeniyle bir süre soba başında ısınan Altun, beraberindekiler ile birlikte geç saatlerde ilçe merkezine döndü.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 10:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?