6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

AKP'li vekiller halkla buluştu

AK PARTİLİ VEKİLLER HALKLA BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun, milletten korkmaya, milletin iradesinden çekinmeye gerek olmadığını belirterek, "Onlar Anayasa Mahkemesi'ne güvenip gidebilirler, bizde millete gideceğiz. Son ve doğru kararı da millet verecektir" dedi.

AK Parti Van milletvekilleri Kerem Altun ve Kayhan Türkmenoğlu ile parti binasında halkla bir araya geldi. AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici'nin açılış konuşmasından sonra söz alan Kerem Altun, anayasa değişikliği ile ilgili bilgiler verdi. Uzun yıllardan beri milletin beklentisi ve hayati ihtiyacı olan kısmi anayasa değişikliğinin bütün engellemelere rağmen TBMM'de kabul edildiğini ifade eden Kerem Altun, "18 gün boyunca 197 saat süren müzakerelerde geniş kapsamlı tartışmalar yapıldı. 450 değişik önerge verildi. Yaklaşık 7 bin sayfa tutanak tutuldu. Bu çalışma, bugüne kadar yapılan anayasa değişikliklerinin en uzun müzakeresi yapılan çalışmadır" dedi.

ÜSTÜNLERİN HUKUKUNDAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE GEÇİLİYOR

Muhalefetin dahi özüne açıkça karşı çıkamadığı ve cesaret edemediği bu değişikliğin özünde bir defa temel hak ve hürriyetleri güçlendiren düzenlemeler içerdiğini ifade eden Kerem Altun, "Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerine, gazilere pozitif ayrımcılık getiriliyor. Yeni hak arama yolları ilk defa anayasaya konuluyor. Anayasa Mahkemesi, HSYK yeniden yapılandırılıyor. Yargı vesayetten kurtarılıyor. Bağımsız yargı oluşmasına anayasal güvence getiriliyor. Hakimlerimiz ve savcılarımız artık bağımsız çalışabilecek. Bugüne kadar var olan üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiliyor. Sözüm ona; seçkinlerin, statükocu anlayışın sahipleri, değişime ve millet iradesine karşı olanların gösterdiği direnç ve telaş bundandır" ifadelerini kullandı.

"ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ"

Bugüne kadar geçmişteki siyasal iktidarların cesaret edip gündeme getiremedikleri bu temel hak ve hürriyetleri geliştiren demokrasinin standardını yükselten bu değişikliği ancak gücünü milletimizden alan milletin sesi ve vicdanı olan AK Parti iktidarının gündeme getirdiğini söyleyen Kerem Altun, "Gönül isterdi ki bu değişiklik TBMM'de gerçekleşmiş olsun. Bu değişikliğin AK Parti'nin kar hanesine yazılacağı endişesinden dolayı CHP, MHP ve BDP kutsal ittifakı oluşturdular. Akla hayale gelmeyen iftiralarla yalanlarla dedikodularla çirkin-çirkef söylemlerle karşı çıkmaya çalıştılar. Anayasa paketi görüşülürken, tırmandırılmak istenen terör manidardı değimli? Ama AK Partililer şaşırmadı, ergenekonun çekim alanına giren bu sözde demokratların puslu havaları sevdiği, milletimize kuracakları kirli planlarında ittifak edebilecekleri, bir araya gelerek kirli tuzaklar kuracaklarını biliyordu. Çünkü onlar madalyonun iki yüzüydüler. Karanlıktan hoşlanırlar. Varlık sebepleri kan ve gözyaşıdır. Sözde demokrat maskeleriyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada halkımızı kandırmaya çalışacaklar. Ama şapka düştü kel göründü" diye konuştu.

Türkiye'de bu anayasa paketinin özüne ve ruhuna hiçbir aklıselim demokrat insanın karşı çıkmadığını da kaydeden Kerem Altun, "Bu kadar yararlı bir işi sırf AK Parti yapıyor diye karşı çıkanlar, mecliste uzlaşmaya yanaşmadı. O nedenle meclisin sağlayamadığı konsensüsü milletimiz sağlayacaktır. Milletten korkmaya, milletin iradesinden çekinmeye gerek yok. Bundan sonra onlar Anayasa Mahkemesi'ne güvenip gidebilirler, bizde millete gideceğiz. Son ve doğru kararı da millet verecektir" görüşüne yer verdi.

Konuşmasında Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) de seslenen AK Partili Kerem Altun, "Hani barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden söz ediyordunuz? Hani 12 Eylül'ün cunta anayasasına karşıydınız? Hani Diyarbakır zindanlarını hep hatırlatıyordunuz? Hani işkencelerden, faili meçhullerden dem vuruyordunuz? Hani taş atan çocukların haklarını savunuyordunuz? Partiniz kapandı, Sayın Ahmet Türk'ün milletvekilliğinin düşürülmesini, haksızlığını haykırıyordunuz? Ne değişti, ne oldu CHP ve MHP ile aynı safta yer aldınız? Aynı kutsal ittifakı kurdunuz. Bunu halka nasıl izah edeceksiniz? Rüyanızda Ape (amca) Musa Alter'i görüyor musunuz? Ahmed-i Hani size ne diyor?" şeklinde konuşmasını tamamladı.

AK PARTİLİ VEKİLLER HALKLA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:06:02
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?