5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Akülü aracına kavuştu

Van Vali Yardımcısı Halil Berk, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan akülü araç isteyen Mehmet Nuri Işık isimli özürlü vatandaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alınan aracı hediye etti.


Van'ın Yeşilsu köyünde ikamet eden 35 yaşındaki Mehmet Nuri Işık, yaşında iken geçirdiği çocuk felci sonrası iki ayağını kullanamaz. Dar gelirli bir ailenin çocuğu olan Işık, kendi ihtiyaçlarını ailenin yardımıyla gidermeye çalışıyor. 2003 yılından itibaren Sosyal Yardımlaş ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) kayıtlı olan Işık, ayni ve nakdi yardımlardan faydalanıyor.

Vakfın verdiği tekerlekli araçla köy içinde dolaşırken sıkıntı yaşayan Mehmet Nuri Işık, ihtiyacı olan akülü aracına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişinde kavuştu. Hastane Caddesi'ndeki mitingi izlemek için gelen Işık, özürlüler için ayrılan bölümde talebini yazılı bir dilekçe ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a iletir.

Erdoğan'ın talimatı ile Işık'ın ihtiyacı olan akülü araç Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alındı. Köyde yaşadığı için arazi şartlarına uygun olan akülü araç Vali Yardımcısı Halil Berk tarafından Mehmet Nuri Işık'a hediye edildi. Berk, akülü aracı Işık'a teslim ettikten sonra sağlıklı günlerde kullanması temennisinde bulundu. Daha önce tekerlekli araçla sıkıntı yaşayan ve Başbakan recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla akülü aracına kavuşan Işık, Başbakan ve Van Valiliği'ne teşekkür etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 20:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?