5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Alabalık üreticileri av yasağından memnun

Van Gölü çevresinde devam eden aynalı sazan ve inci kefal balıklarının avlanma yasağı, alabalık üreticilerine yaraladı.

Vatandaşlar, av yasağı yüzünden alabalık tüketmeye başladı.
Bitlis'in Ahlat ilçesinde hava sıcaklıklarının kendini yavaş yavaş hissettirmesi alabalık satışlarında artış sağladı.

İlçenin Kırklar Mahallesi Bıhbıcık mevkiinde yaklaşık 20 yıldır alabalık üreticiliği yapan Abdulkadir Aydoğdu, avlanma yasağının balık üreticisi olarak kendilerine yaradığını belirtti. Kırmızı et tüketiminde sorunu olanların bu mevsimde daha çok beyaz ete yöneldiğini anlatan Aydoğdu "Yöremizde su ürünleri avlanma yasağı başladığı için, özellikle balığı tercih eden vatandaşlar havuzlarımızda yetiştirdiğimiz alabalıkları tercih ediyor.

Vadiden akan doğal soğuk buz gibi kaynak suda alabalık yetiştirdik Burada balığın lezzetini tadan kişi başka balık türünü aramıyor. Vadiden akan suyun kalitesi balığın etine yansır. Ayrıca alabalıklar soğuk suda yetiştiği için pişince çıtır çıtır olur, damak tadı çok lezzetlidir. Herkes balığı denizde bilirken biz vadide balık yetiştirdik. Vadide yetiştirdiğimiz alabalıklara başta, Diyarbakır, Batman, Siirt, Muş, Van gibi yöremiz insanları oldukça rağbet ediyor" dedi.


Aydoğdu, ayrıca vadide balık yemenin keyfinin bir başka olduğunu, temiz hava ve doğa ile baş başa kalan insanların hem dinlenerek hem de güzel manzara seyrederek günlerini geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 12:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?