3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Alabalık üretim tesisine büyük ilgi

Van'ın Çatak ilçesi girişinde bulunan Kanispi Alabalık Üretim ve Dinlenme Tesisi işletmecileri, kuracakları internet sitesi sayesinde yurt dışına balık ihracı yapmayı planlıyorlar. 

Van iline 75 kilometre uzaklıkta bulunan Çatak ilçesinin Karşıyaka Mahallesi mevkiinde yer alan Kanispi Alabalık Üretim ve Dinlenme Tesisi büyük ilgi görüyor. 

Dinlenme tesislerindeki üretim çalışmaları ve hedefleriyle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan satıştan sorumlu ortaklardan Salman Çakı, daha iyi hizmet vermek için mevcut tesisi yıkarak daha iyi bir dinlenme tesisini hayata geçirme çabası içerisinde olduklarını ifade etti. Tesisi tanıtmak için ise bir internet sitesi kurmakta olduklarını belirten Çakı, bu sayede bölgelerden sonra yurt dışına açılarak balık ihracı yapmayı hedeflediklerini vurguladı. Satışlarının çoğunu internet üzerinde yapmayı tasarladıklarını kaydeden Çakı, "Siteyi oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Lezzeti çok farklı olan Çatak alabalığını bir çok kesime ulaştırmayı istiyoruz. Böyle yaparak, hem bölgemize farklı ülke ve yörelerden insanlar çekmek, hem de il ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız içerisinde ziyarete gelenlerin doğayla başbaşa kalabilmeleri için bir motel inşa etme projesi de bulunmaktadır. Fakat öncelikli amacımız internet sitesini oluşturarak, ilçemizde böylesi bir mekanın varlığından insanları haberdar etmektir. Kurulacak olan sitemiz sayesinde bir çok ülkeden balık talebinin olacağına inanıyoruz" dedi.
Tesisi 3 arkadaş bir araya gelerek kurduklarını da sözlerine ekleyen Salman Çakı şöyle konuştu; 

"Yılda 45 ton üretim yapan tesisimiz Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerine alabalık ihracı yapmaktadır. Bu talep her geçen gün artmaktadır. Güç imkanlarla kurduğumuz tesisin meyvelerini şimdilerde bir bir almaya başladık. Hastaneler başta olmak üzere bir çok kuruma alabalık göndermekteyiz. Oluşturulan havuzlarımıza kademe kademe en alttan en büyüğe doğru alabalık bulunmaktadır. Kullandığımız kaynak suyu soğuk olduğu için balığımız çok lezzetli oluyor. Çünkü buradaki alabalıklar lezzetini sudan alıyor. Bizim hedefimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin tümüne balık vermektir. Alabalık talebinde bulunan il ilçe kurumlarımızdan çok tesisimize dinlenmek ve yemek için gelen vatandaşlarımızın ilgisi çok büyük. Yaz, kış demeden insanlarımız buraya gelerek alabalık yemeği istiyorlar. Havuzlardan canlı canlı çıkartılan alabalıklar pişirildikten sonra vatandaşlarımıza porsiyonunu 5 YTL'ye servis yapıldığı gibi, kilosunu da 7 YTL'den satmaktayız" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?