5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Alışveriş Merkezi ruhsat işini halletti

Van'da ruhsatı olmadığı gerekçesiyle açılışından hemen sonra kapatılan bir alışveriş merkezi, yasal işlemlerinin tamamlamasının ardından Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kapısındaki mühür sökülerek yeniden açıldı.


Bir süre önce İskele Caddesi üzerinde denetim yapan Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ruhsatı bulunmayan birçok iş yerine mühür vurdu. Yapılan denetimlerde iş yeri kapatılan alışveriş merkezi sahibi işletmeci yeniden ruhsat alınca kapısındaki mühür söküldü. İş yerinin tekrar açılışına Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu da katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Kandaşoğlu, yaklaşık 70 çalışanı bulunan işyerinin tekrar açılıyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, işlemlerin kısa sürede bitirilmesine katkı sunan Belediye Başkanı Av. Bekir Kaya'ya teşekkür etti.


İş yerinin mührünü söken Zabıta Müdürü Mustafa Hepkul ise kentte binlerce birçok iş yerinin ruhsatsız olduğunu belirterek, "Kaçak iş yerleri sadece ruhsat harçlarını ödese belediye var olan tüm borçları silinir. Bundan böyle kesinlikle hiç kimse ruhsatsız iş yeri açmaya kalkmasın. Aksi takdirde yasal işlem yapmak zorunda kalacağız" dedi.


Bu arada alışveriş merkezinin camlarına yapıştırılan ilanlardaki, "Bilgisayar sistemimiz çöktüğünden dolayı kısa süre hizmet verememekteyiz" yazısı dikkat çekti.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 08:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?