5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Alman şirketinden yatırım

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yatırımları olan Alman menşeli Burus Şirketler Grubu Başkanı Hans Schreier, Van'da prefabrik yapı elemanları ve tuğla fabrikası kurmaya karar verdiklerini söyledi.
Uzun süreden beri Van'da araştırmalar yapan Burus Şirketler Grubu Başkanı Hans Schreier, yatırımın ilk adımı olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası'na (VATSO) kayıt olmak için müracaat etmekle başladı. Van'da yapacağı yatırımlar için merkezi Almanya'da bulunan Burus Şirketler Grubu olarak yatırım yapmak üzere öncelikle Van'da şirket şubesi açmak için müracaat ettiklerini belirten Schreier, "Yabancı sermayeli şirket olduğumuz için işlemleri uzun sürecek. Şirketimiz tescil edilinceye kadar biz de yatırım için gerekli altyapı çalışmalarını yürüteceğiz" dedi.


VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, başkan yardımcı Osman Çelik ve VATSO Genel Sekreteri Necdet Takva ile bir araya gelerek yapması gereken işlemler hakkında bilgi alan Hans Schreier, birkaç gündür Van'da araştırmalar yaptıklarını söyledi. Schreier, "Araştırmalarımız sonucunda Van'da yatırım yapacağımıza karar verdik. Bugün itibari ile Van Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıt olmak için müracaat ettik. Öncelikle merkezi Almanya'da bulunan şirketimizin bir şubesini burada açacağız. Resmi yazışmalarımız birkaç gün sürecek. Biz şirket olarak gerekli belgelerimizi temin ettikten sonra şubemizi çıkaracağız" şeklinde konuştu.


VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise Alman Burus Şirketler Grubu'na oda olarak her türlü desteği vereceğimiz taahhüt ettiklerini kaydetti. Türk Ticaret Kanunu'na göre düzenlenecek belgeleri hazırlandıktan sonra bir günde şirketin tescilini gerçekleştireceklerini anlatan Kandaşoğlu, "Yapacakları yatırım için kendilerine her türlü kolaylık sağlanacaktır. Yeni çıkan teşvik yasasından da faydalanacaklardır. Yeni yatırımla ilimizde ilk kez böylesi büyük bir yabancı sermaye yatırımı gerçekleşmiş olacaktır. Bu yatırım bundan sonra gelecek yatırımlar içinde örnek teşkil edecektir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 15:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?