2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Almanya'dan yardım geldi

Van'da yaşanan deprem sonrası Almanya'da kurulan Van'a Yardım Derneği'nin (Nürberg Gilft Wan) çalışmaları kapsamında toplanan yardım kolileri dağıtıldı.

Van'da yaşanan depremlerden sonra Van halkı için Almanya'da bir araya gelen ve aralarında Alman Sol Parti Milletvekilli olan Marion Padua'nın da bulunduğu kurum, dernek ve birçok kişiden oluşan grup tarafından temin edilen 250 yardım kolisi, Van'da dağıttı. Dağıtımda Alman Sol Parti Milletvekili Maron Padua, dernek üyeleri Güray Çetin, Ayser Yasit ve Kazım Kebez temsili olarak hazır bulundu.

İlk olarak Karşıyaka Mahallesi'ne giderek Van Belediyesi ile birlikte yardım dağıtan grup, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Mahallede 250 aileye yardım kolisi dağıtan grup, daha sonra halkla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Yardım çalışmalarını bitirdikten sonra Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret eden grup, Kaya'dan kentin durumu ile ilgili bilgi aldı. Grubu makamında karşılayan Kaya, Van'a yardım yaptıkları için grup üyelerine teşekkür etti.

Van'da iki gün boyunca yaptıkları ziyareti değerlendiren Alman Sol Parti Milletvekili Padua, Almanya'da daha önce Van halkı için yardım yapan kişilerden fikir aldıklarını ve Van için yardım çalışmalarına başladıklarını belirtti. 'Nürberg Gilft Wan' adı altında bir dernek kurduklarını belirten Padua, yaptıkları kampanyaya birçok kurum, dernek, sosyalist parti ve kişilerin destek verdiğini aktardı.

Van'da yaşanan depremden dolayı çok üzüldüklerini belirten Padua, "Depremde Van halkının genel durumunu hep takip ediyorduk ama basının gerçekleri gizlediğini de tahmin ediyorduk. Buraya gelip genel durumu kendimiz görünce daha iyi gördük ki gerçekleri yazıp yansıtmamışlar. Deprem sonrası Van halkı için büyük paralar toplandı. Ama bu paraları buraya göndermemiz için bizlere problem çıkardılar ve gönderemedik. Yine Van halkı için içerisinde gıda ve elbise olan paketler hazırlayıp posta ile gönderdik ama hepsi bize geri geliyordu. Dikkatimizi çeken önemli bir nokta da gönderdiğimiz paketlerin birçoğunun içerisinin
boşaltılıp yerine bayrak, taş ve sopa konularak bize gönderilmesi oldu. Ama her şeye rağmen biz yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık" dedi.

Daha sonra Van'a gelmeye karar verdiklerini ve burada yardımı kendi elleriyle dağıttıkları için mutlu olduklarını aktaran Padua, "Van'daki insanların birbirlerine yardım etmelerine çok sevindik. Bu halk için yaptığımız yardımın çok az olduğunun farkındayız. Bizler daha Almanya'ya gitmeden bu halk için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Van'daki depremzede insanların ve tahribatlarının resimleri üzerinde olan bildirimizle Van halkı için yardımcı olma gayreti içerisinde olacağız ve burada hissettiğimiz duygularla çalışmalarımızı yürüteceğiz. Van'ın ve Van halkının mağduriyetini tüm dünyaya duyurmaya çalışacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2012 Salı 13:23:34
Güncelleme :10 Nisan 2012 Salı 13:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?