3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Alo Fetva' hattına bayanlardan ilgi

Van İl Müftüsü Osman Artan, oluşturulan 'Alo Fetva' hattı ve 'Aile Danışmanlığı' servisleri ile vatandaşlara önemli bir hizmet sunduklarını belirterek müracaatçılar arasında bayanların çoğunlukta olduğunu söyledi. 

Van İl Müftülüğü binasındaki makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Müftü Osman Artan, 'Alo Fetva' hattı ve Aile Danışmanlığı Bürosu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İnsanların ciddi konularda yüz yüze görüşmekten çekindiklerini ifade eden Artan, önemli konuların değerlendirilmesi için kişiyi müftülüğe davet ederek çözüm yolları aradıklarını belirtti. 

Bire bir görüşmek isteyen vatandaşların 'Aile Danışmanlığı' bürolarına gönderdiklerini vurgulayan Artan, vatandaşların çoğunluğunun ise telefonu tercih ettiğini kaydederek "Aile bürolarında bu konularda uzman iki din adamı, bayanlar için de iki vaizemiz bulunmaktadır. 

'Alo Fetva' da ise bir din adamı bir bayan vaize olmak üzere iki kişi bulunmaktadır. Arayan kişiler aile meselelerinin açılmasını istemediklerinden dolayı daha çok telefon yolunu seçiyorlar. Vatandaşlar, daha çok aile sorunları, nikah, intihar, şiddet, faiz ve buna benzer olaylarla ilgili bilgi almak için arıyorlar. Görevlilerimiz vatandaşımızın sorunlarına Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak ya da Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatından örnekler vererek cevaplıyorlar. Bazen yöneltilen sorular çok ciddi konular ise o vatandaşımızı buraya davet ederek sorununa çözüm arıyoruz. Adli ve sağlıkla ilgili olan sorular için ise bu vatandaşlarımızı ilgili kurumlara yönlendiriyoruz. Biz sadece işin dini boyutuna bakıyoruz" dedi. 

Aile Danışmanlığı bürosunun daha çok kadın ve çocukların sorunlarına çözüm ararken 2009 yılındı 43 kişi ile bire bir görüşme sağlandığını ifade eden Van İl Müftüsü Osman Artan "Alo Fetva ise genellikle güncel konularda bilgi vermektedir. Bu sıralar şuan daha çok Kurban Bayramı ile ilgili sorular gelmektedir. İki servisimiz de aynı işlevi yürütüyor. Servislerimizi daha çok bayanlar aramaktadır. Bazen bu tür konularda yıkılmak üzere olan yuvalar bile kurtarılıyor. Bir çok vatandaşımız telefonla veya yüz yüze görüştüğü personellerimizden aldıkları cevaplar karşısında mutlu bir şekilde ayrılıyor ve bunu bizzat bize iletiyorlar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?