2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Altyapı koodinasyon kurulu toplandı

Van Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında toplanan Altyapı Koordinasyon Kurulu haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Vali Alipaşa Salonun'da yapılan Altyapı Koordinasyon Kurulu toplantısına Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Ömer Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Miraz Tunçdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç ve yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali Çakacak, toplantı öncesi Altyapı Koordinasyon Kurulu'nun amacı ve toplantıda görüşülecek gündem maddeleriyle ilgili bir kısa bir değerlendirme yaptı.

Kurulun öncelikli görevinin kontrolsüz göçler sebebiyle yaşanan çarpık kentleşmenin önlenmesi olduğunu ifade eden Vali Çakacak "Bu amaçla Van'da yatırım yapan kamu kurum ve kuruluşlarımızın koordinasyon içerisinde yatırımlarının yapılmasını sağlamaktır. Burada en önemli konu ise yatırımlarda mükerrerliğin, savurganlığın önlenmesi ve maliyetlerin düşürülmesidir" dedi.

Vali Özdemir Çakacak'ın, yaptığı değerlendirmenin ardında kamulaştırması büyük ölçüde tamamlanan Şabaniye Caddesi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Miraz Tunçdemir, "Araziler üzerinde kamulaştırma ve 18. madde uygulamaları tamamlandı. Vatandaştan zaman zaman 18. maddeden dolayı ortaklıklar oluşuyor veya arazilerde kaymalar oluyor. Ancak biz bunu da belediye olarak muhtarımız ve mahalleliyle görüşerek bu sıkıntıları gideriyoruz" dedi.

Son olarak bir konuşma yapan Karayolları 11. Bölge Müdürü Metin Görmen ise Van Belediyesi'nin Şabaniye Caddesi ile ilgili yaptığı 18. madde uygulaması ile ilgili hazırladığı raporun kendilerine 20 gün önce geldiğini belirtti. Arazilerin müştemilatı ile ilgili tespitler yapıldığını kaydeden Görmen, tespitler çerçevesinde de kendilerinin de vatandaşa anlaşmak için bir çağrı yaptıklarını belirtti. Ayrıca bütün mahalle sakinleri ile bir toplantı yaptıklarını ifade eden Görmen, "Toplantıya katılan yaklaşık 120 kişi tespit edilen bedelleri kabul ederek, anlaşmayı imzaladılar. 17 kişi de zilliyetlikten dolayı geçtiğimiz günlerde mahkemeye sorunun çözümü için dava açtı. 15 gün içerisinde de bu sorunun çözüleceği kanaatindeyim. Bunun yanında 20 kişi de 18. madde uygulamasından dolayı rahatsız. Kurum olarak kendileriyle görüştük ve 1 hafta süre verdik. Onları ikna etmeye çalışıyoruz. Yok gelmezlerse onu da mahkeme yoluyla aşmaya çalışacağız. Bu arada kamulaştırma bedeli olarak kurumuzun hesaplarına 5 milyon YTL para da geldi. Anlaşmayı kabul edenlerine hesabına hafta içinde aktarma yapılacak. Temmuz sonuna kadar bu sorunu çözersek hemen yol çalışmalarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), Türk Telekom, İller Bankası 13. Bölge ve DSİ 17. Bölge müdürlüğü temsilcileri de sahil bandı projesi ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verdiler

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 16:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?