3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Amatöre büyük destek

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik, malzemesi olmayan sporcudan bir başarı beklemenin kesinlikle doğru olmadığını söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü katkılarıyla Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından sağlanan kaynaklarla Van'da bulunan spor kulüplerine düzenlenen törenle spor malzemesi dağıtıldı.

Merkez kapalı spor salonunda düzenlenen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ile Gülşen Orhan, Van Valisi Özdemir Çakacak, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın yanı sıra motosiklet, voleybol ve badminton federasyonu başkanlarının katılımı ile gerçekleşen dağıtım töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasında, Van'da çok kabiliyetli gençlerin yetiştiğini ifade eden Mehmet Atalay, boksörler, atletler, taekwondocu başta olmak üzere bütün sporcuların Van adına ve Türkiye adına spora el koymaya hazırlandığını, Türkiye'yi dünyada temsil etmek için bu gücünü kullanmaya başladığını kaydetti.

Van Valisi Özdemir Çakacak da yaptığı kısa konuşmada, 2005 yılının ilk aydı ayında düzenlenen etkinlik sayısının 29' iken 2008'in ilk 4 ayında bu sayının 387'ye çıktığını belirtti. 2005'de milli sporcu sayısının 1 olduğunu ifade eden Vali Çakacak, bunun şimdiler ise 18'e yükselttiğini kaydetti.

Bu sporculardan 5'inin bayan olduğunu anlatan Vali Çakacak, il spor merkezlerine katılım sayısının ise 2005'de 250, 2006'da 938, 2007'de bin 400 ve 2008'de ise hedefin 2 binler olduğunu vurguladı. Son olarak kürsüye gelerek konuşmalarını yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise tüm sporcuların faaliyet gösterdikleri alanda başarılı olmaları için ellerinden gelen desteği sunacaklarını belirtti.

Eksik araç ve gereçle mükemmelliğin olamayacağını ifade eden Bakan Çelik, "Eğer çocuklarımızın sahaları, sporu icra edecekleri salonları yoksa, eğer üstlerinde başlarında spor malzemesi yoksa onlardan bir başarı beklememiz kesinlikle doğru olmaz. Bundan dolayıdır ki amatör spor kulüpleri altında faaliyetler gösteren bu gençlerimiz için milletvekillerimiz arasında iş bölümü yapıldı. Spordan sorumlu milletvekilimiz Gülşen Orhan hanım Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne müracaat etti. Spor Toto devreye sokuldu ve bütün Van'daki spor kulüplerimize birinci sınıf birinci kalite malzeme ihtiyaçları karşılandı ve bugün burada dağıtımı yapılıyor" dedi.
Milli taekwondocu Nur Tatar'ın yakaladığı başarının büyük olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Çelik, O'nun Van'ı ve Türkiye'yi çok iyi bir başarıyla temsil edeceğini inandığını belirtti. Belediye Vanspor'u da 2. Lig'de yalnız bırakmayacaklarını da dile getiren Bakan Çelik, gerekli desteklerinin süreceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Çelik, spor kulüpleri temsilcilerine malzeme tutanaklarının bulunduğu belgeleri dağıttıktan sonra Ankara'ya gitmek için Van Ferit Melen Havaalanı'nda geçmek üzere tören alınandan ayrıldı. Program, Van Valisi Özdemir Çakacak ve Mehmet Atalay'ın temsilcilere belgelerini dağıtarak, spor malzemelerinin teslim edilmesiyle sürdü.

52 spor kulübüne 12 branşta 160 bin YTL'lik 65 kalemden oluşan 6 bin 901 parça spor malzemesi verildiği açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 17:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?