3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ameliyathane yenilendi

Van İpekyolu Devlet Hastanesi'nin 26 yıllık ameliyathane ünitesi yenilenerek, 3 olan oda sayısı 4'e çıkarıldı. Ameliyathanenin duvar, tavan ve zemini dezenfeksiyon ve temizleme uygun antibakteriyal malzemeler kullanarak kaplandı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında eski SSK Hastanesi olan Van İpekyolu Devlet Hastanesi'nde yapılan değişim devam ediyor. Hasta yakınları için bekleme salonu hazırlayarak hastalarını takip edebilecekleri ve bilgi alabilecekleri rahat ortamlar sağladıklarını ifade eden hastanenin Başhekimi Op. Dr. Akın Aydoğan, 26 yıldır faaliyette olan hastanenin ameliyathanesini de yenilediklerini belirtti. Ameliyathanenin 3 olan oda sayısını 4'e çıkardıklarını anlatan Op. Dr. Aydoğan, ameliyathane sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Ameliyathanenin duvar, tavan ve zeminini dezenfeksiyon temizlemeye uygun antibakteriyel malzemeler kullanarak kapladıklarının vurgulayan Op. Dr. Aydoğan, "Ameliyathanenin dış ortama açılan tüm pencere ve kapıları kapatılarak, sterilizasyon şartlarını sağlayacak şekilde mikroorganizmaları süzebilen ve tutabilen havalandırma sistemi takıldı. Eski hastanemizde hasta ve personel girişi aynı yerden yapılırken, yeni düzenlemelerle hasta ve personel girişi ayrıldı. 26 yıldır kullanılan eski paslanmış olan dolap, malzemelerin yerine yeni kromdan dolap ve malzemeler alınarak ameliyathanemiz daha sağlıklı ortama kavuşturuldu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 18:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?