3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Amonyum nitrat yangını panik yarattı

Van'da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından boş bir alana bırakılan ve bilinmeyen bir nedenle yanan amonyum nitrat tozu itfaiye ve polis ekiplerini alarma geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Altıntepe Mahallesi'nde ot yangını ihbarını alan polis ve itfaiye ekipleri kısa sürede bölgeye gitti. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise patlayarak yanan beyaz bir maddeyi uzun uğraşlar neticesinde söndürdü. Yanan maddenin ot değil de beyaz bir cismin olduğunu görmeleri üzerine bölgeye bomba imha uzmanları çağrıldı. Uzman ekipler, boş araziye dağılmış vaziyette bulunan cismi incelemeye alırken, bölgeye bomba dedektör köpeği getirildi. Beyaz cisimden bir parça kutu içerisine konulup resmi otoya yerleştiren görevliler, bomba dedektör köpeğinin vereceği tepkiyi görmek istediler. Bomba dedektör köpeği aracı kontrol ettikten kısa süre tepki göstererek kutunun konulduğu yerde oturdu. Beyaz cismin ilk yapılan inceleme sonucu bomba yapımında da kullanılan, patlayıcı gücü olan ve yurt dışından getirildiği belirlenen amonyum nitrat olduğu tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye çağrılan Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, çevreden ve amonyum nitrattan delil torbalarına koyarak incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Mermer tozu sandıkları amonyum nitratı çamurdan korunmak için evlerinin önüne seren bazı vatandaşlar ise, yangın sonrası durumu öğrenince tekrar el arabalarına koyarak eski yerine döktüler. Polis ekipleri, bomba yapımında da kullanılan amonyum nitratın kim ya da kimler tarafından boş araziye bırakıldığı yönünde çalışma başlattılar.

Mahalle sakinleri, bu cisimlerin yaklaşık 1 aydan beri boş arazide durduğunu ve dün akşam tanımadıkları kişilerin sağlam olan torbaları alarak götürdüklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 12:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?