5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ana arı yetiştiriciliği kursu

Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, arıcıların Avrupa Birliği (AB) standartlarında üretim yapabilmeleri için eğitim verdiklerini belirtti.


Birlik Başkanı Halil Tandoğan, Tarım İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa Erciş, Gevaş, Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde bulunan üyelerine yönelik düzenledikleri 'Sertifikalı Arıcılık' kursunun yanı sıra şimdi de bölgedeki arıcılara 'Ana arı yetiştiricilik' eğitim verdiklerini kaydetti. Şimdiye kadar düzenledikleri kurslara 200 arıcının katıldığını ifade eden Tandoğan, "Arıcılık hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve arıcılığa merakı olan ve bu işi öğrenmek isteyen herkes açtığımız kurslara katılabilir. Katılımcılar bu belgelerle ileriki dönemlerde projelerden faydalanabilecek ve projelerde görev alabilecektir" dedi.


Açtıkları kurslarla kalifiye eleman ihtiyacını karşıladıklarını anlatan Tandoğan, "Açtığımız kurslar yeni iş alanı oluşturma ve istihdama katkı sağlayacağı bir gerçektir. Bu tür kurslarla işsizlere iş imkanı sağlanabilir. Yeter ki bu tür kursların desteklenip açılması sağlanabilsin. Tüm halkımızı müracaatlar için beklemekteyiz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 13:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?