3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ana Kız Okuldayız kampanyası

Van'da "Ana kız okuldayız" kampanyasına katılan yüzlerce bayan, mutluluk içinde okuma yazmayı öğrenmek için büyük çaba gösteriyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya Vanlı bayanlar büyük ilgi gösterirken, kurs çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Hafta sonu kadınlara ve kızlara okuma yazma eğitim verilen Dumlupınar İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Van Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Muhyettin İnci, bayanlarla bir süre sohbet etti. Kadınların bazıları okuma yazma bilmedikleri için minibüse binerken nerede ineceğini bilmediğini, bazıları da hasta olan çocuğuna ilaç bile içiremediğini belirttiler. Başlatılan kampanya çerçevesinde cahil kalmaktan kurtulduklarını vurgulayan kadınlardan Mukadder Erdinler, daha önce sürekli eziklik hissettiğini anlattı. Şimdilerde ise rahat olduğunu, utanmadan serbestçe gittiği her yerde cevap verebildiğini ifade eden Erdinler, çok mutlu olduğunu anlattı.

Daha sonra kurslarla ilgili açıklamalarda bulunan Muhyettin İnci, Van'da merkeze bağlı köylerle birlikte proje kapsamında 130 kursun açıldığını belirtti. İnci, bu kurslara katılan 2 bin 500 kişinin büyük bölümünün kadın ve kızlardan oluştuğunu kaydetti. Bireysel öğrenme metodu ile 300 vatandaşın da belge aldığını anlatan İnci, "Bu çalışmalar 12 ay boyunca aralıksız devam edecektir. İlimizde okuma yazma bilmeyen vatandaşların sayısı şuan 58 bindir. Biz bu insanlarımızın yüzde 80'ni, yüzde 90'nını kampanya kapsamında okur yazar hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 17:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?