5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ana-kız okumayı öğrendi

Van'ın Muradiye ilçesinin Kemerköprü köyünde 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde düzenlenen okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan 47 bayana törenle sertifikaları verildi.

Kemerköprü İlköğretim Okulu'na düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Aslan ile kursiyerler katıldı. Kursiyerlerle sohbet eden, kitap okutup tahtada yazı yazdıran Kaymakam Sağlam, kısa sürede okumayı yazmayı çözen bayanları başarılarından dolayı tebrik etti, ikinci kademeyi de okumaları halinde başarılı olacak olan ilk 10 kursiyere altın hediye edeceğini söyledi.

Yaptığı konuşmada, ülkede tüm zamanların en büyük okuma yazma kampanyası başlatıldığını belirten Ömer Sağlam "Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda bu iş devam ediyor. Bizler de eğitim öğretim sezonunun başından itibaren bu kurslara olabildiğince fazla insanımızı davet etmek için çeşitli kampanyalarla cazip hale getirmek için çalışıyoruz. Memnuniyet verici bir durum. Birinci kademe kursiyerlerimizin sayısı 2 bini geçti. Bunlar ikinci kademeye devam edecekler. Biliyorsunuz okumanın yaşı yoktur. Sadece erkekler değil özellikle annelerimizi, kardeşlerimizi ve kızlarımızı okutacağız. Öğretmenlerimiz de üstün çaba ve gayretleri ile büyük başarı gösterdiler. İstiyoruz ki biz bu karşılıklı gayret ve çabaların meyvelerini alalım. Bugün burada gördüğüm başarılarınız karşısında gurur duydum. Kitap okuttuğum her kardeşimiz takıntısız okumayı sökmüş durumda. Katılan herkese çeşitli hediyeler veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Yeter ki kurslarımıza devam edelim. Bu kurslarımıza da devam ederek, eşlerinize muhtaç olmadan çarşıya, pazara, hastaneye ve resmi kurumlara gidip kendi işinizi kendiniz yapabilecek bir duruma gelmeniz için hiçbir engel kalmayacak. Tek derdimiz sizlerin daha iyi şartlarda yetişmeniz ve çocuklarınızı yetiştirmenizdir" diyerek tüm kursiyerlere teker teker sertifikalarını verdi.

Sertifikalarını alan kursiyerler ayrıca gıda paketi de verildi. Kursiyerler kendileri için eğitim seferberliği yapan tüm yetkililere teşekkür ettiklerini belirterek, "Bizler daha önce okuma yazma bilmediğimiz için kendimizde büyük bir eksiklik görüyorduk. Okumaya başladığımız günden bu yana kendimize güvenimiz arttı. İlk başlarda okula davet ettiğimizde çok korkuyor ve çekiniyorduk. Ama okula başladıktan sonra hiç de korktuğumuz gibi olmadığını gördük. Şimdi ise okula geleceğimiz saatleri sabırsızlıkla bekliyoruz ve evdeki işlerimizi okula göre ayarlıyoruz. Bizlere bu günleri yaşatıp eğitimli bir hale getiren tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Onlar bizi okuttukları müddetçe bizlerde okumaya devam edeceğiz. Allah kendilerinden razı olsun" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 17:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?