2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Anadilde eğitim yürüyüşünde 6 gözaltı

Van'da bazı dernek ve sivil toplum örgütleri ile DTP Van İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Ana dilde eğitim' yürüyüşüne yapılan basın açıklamasında PKK/KONGRA-GEL terör örgütü ile elebaşı lehine övücü slogan attıkları ileri sürülen ve gözaltına alınan 6 kişi, bugün geniş güvenlik önlemleri altında adli makamlara çıkarıldılar. 

Edinilen bilgiye göre, 22 Eylül 2008 günü Kurdi-Der, Göçder-Der, Tuyad-Der, Din Adamları Derneği ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Van Şubeler Platformu ile DTP Van İl Başkanlığı tarafından 'Ana dilde eğitim istiyoruz' yürüyüşü düzenlenmişti. 

Düzenlenen yürüyüş sonrası Sanat Sokağı'nda yapılan basın açıklamasında, yasadışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütü ile elebaşı lehine övücü slogan attıkları ile sürülen R.A., B.D., K.B., O.Y., H.G., ile yine İlköğretim okulu öğrencilerine yasadışı sloganlar attırarak suç işlemeye teşvik ettiği tespit edilen Hacıbekir Özgür Yurttaş Derneği Başkanı T.S. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. 

Zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bugün öğlen saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüler. Burada sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar aynı güvenlik tedbirleri ile Van Adalet Sarayı'na çıkarıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?