6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Anjelika Akbar'dan duygusal konser

VAN'DA ANJELİKA AKBAR KONSERİ

Besteci ve piyano virtüözü Anjelika Akbar, Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı'nın (TİKAV) 11. yıl kutlamaları kapsamındaki ''İçimdeki Türkiyem'' konserlerinin üçüncüsünü Van'da verdi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser programı, dün Van'da şehit olan güvenlik güçleri için saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Konser öncesinde konuşan TİKAV Başkanı Şafak Akın, Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 polis memurunun şehit olduğunu anımsatarak, bundan dolayı konser programını iptal etmek yerine kısa tutmayı uygun bulduklarını ifade etti.

TİKAV'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Akın, vakfın, üniversite öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak gençleri geleceğin lideri olmaya hazırladığını söyledi. Akın, 11. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ''İçimdeki Türkiyem'' konserler dizisinin Ankara ve İstanbul'un ardından Van'da sürdüğünü bildirerek, gelecek aylarda da Elazığ ve Eskişehir'de sanatseverlerle buluşacaklarını kaydetti.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan da güvenlik güçlerinin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından sahne alan besteci ve piyano virtüözü Anjelika Akbar ise Van'daki trafik kazasında şehit olan polis memurları için emniyet teşkilatına baş sağlığı dileyerek, ''Aşk'' adlı eserini şehitlere atfetti.

Kosova Savaşı'nın olduğu yıllarda televizyonlarda savaş görüntülerini izlediğinde büyük acı hissederek bir şiir yazdığını ve daha sonra müziğini bestelediğini anlatan Akbar, sanatçı olarak savaştan hissettiği üzüntüyü besteleriyle aktarmaya çalıştığını belirtti.

Savaştan duyduğu üzüntü ile kaleme aldığı şiiri okurken gözyaşlarını tutamayan Akbar, ''Kosova'' adlı bestesini de gözyaşları arasında çaldı.

Yaklaşık 2 saat süren konserde 4 eser çalan Akbar, izleyenlerden büyük alkış aldı. Konserin ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Anjelika Akbar ve TİKAV Başkanı Şafak Akın'a plaket verdi.

Daha sonra Akbar, albümünü satın alanlar için kısa bir imza töreni düzenlendi.

VAN'DA ANJELİKA AKBAR KONSERİ
VAN'DA ANJELİKA AKBAR KONSERİ
VAN'DA ANJELİKA AKBAR KONSERİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 13:44:00
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 14:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?