2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Ankaralı öğrenciler Van'a veda ettiler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Turkcell işbirliği ile hazırlanan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden Van'a gelen öğrenciler için veda programı düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile yapılan programda Van'ın tarihi ve turistik mekanlarının tanıtıldığı bir sunum izlendi. Açılış konuşmasını yapan mihmandar ailelerden Nejdet Turan, projeninin Doğu ile Batı kardeşliğine çok büyük katkılar sunduğunu belirtti. Böylesi bir projeyi düzenleyenlere teşekkür eden Turan, bu projeye gönül verdiklerini belirtti.

Ardından kürsüye gelen VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu da öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, "Daha önceki olumsuz havayı sizler değiştireceksiniz. Sizler artık Van'ın gönüllü elçileriniz. Buradan giden çocuklarımız da Ankara'nın gönül elçileridir" dedi.

Yahya Yıldız'ın da çocuklara yönelik teşekkür konuşması yapmasının ardından programa 1. kafilenin yaptığı gezintilerin slayt sunum eşliğinde izlenmesiyle devam etti. Daha sonra 2. kafile koordinatörü Fahrettin Akyol tarafından Yahya Yıldız'a plaket verildi. Van Öğretmenler Derneği tarafından hazırlanan Hacivat ve Karagöz oyunun izlenmesiyle birlikte veda programı VATSO tarafından sunulan ikramlarla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 20:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?