3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Ankaralı öğrencilerin gezisi sürüyor

Gönül Köprüsü projesi kapsamında Ankara'dan Van'a gelen son kafiledeki öğrencilerin gezisi sürüyor.

Başkentten Van'a gelen 390 öğrenci, mihmandar öğretmenlerin nezaretindeki Gevaş ilçesinde bulunan Selçuklu Mezarlığı, Halime Hatun Kümbeti ve İzettin Şir Camii'ni gezdiler. Öğrenciler buradan Akdamar Adası'na giderek bir taraftan Akdamar Anıt Müzesi'ni gezerken, bir taraftan da yapı hakkında görevliler tarafından bilgilendirildiler. Öğrenciler ada ziyaretlerinin ardından Edremit ilçesine geçerek burada kaymakamlık tarafından sahil kenarında "Türkiye Okuyor" kampanyası çerçevesinde kurulan standları gezdiler. Öğrenciler sahil bandında bir yandan kitaplarını okurken, bir yandan da Van Ticaret Borsası (VATBO) Genel Sekreteri Ali Kasapoğlu ve diğer görevliler tarafından ikram edilen dondurmayı yediler. Yaklaşık bir saat sahil kenarında kalan öğrenciler bu kez ilçede bulunan Taş Kalesi'ne çıktılar. Öğrenciler, burada gün batımını izleyip Van'ı uzaktan kuş bakışını izleme keyfini yaşadılar. Öğrencilerin tüm gezi programlarını takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve Teftiş Kurulu Başkanı Nizamettin Dost öğrencilerle yakından ilgilendiler.

Doğu batı kardeşliğinin sözde değil de özde olması için 'Gönül Köprüsü' projesini önemsediklerini belirten Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak, projenin ileriki dönemlerde çok büyük yararların olacağını ve devam etmesini istedi. VATBO olarak bu ve buna benzer projelerin sürmesi için desteklerinin devam edeceğini ifade eden Irak "Ülkemizde bölgeler arası gelişmişlik farklılığının bir sonucu olarak süregelen doğu-batı farklılığı, üzerinde önemle durulması gereken bir sorun olmaya devam etmektedir. Kanımca sorunun en önemli kısmını ise özellikle batıda yaşayan vatandaşlarımızın zihinlerinde oluşan ön yargılar oluşturmaktadır. Bu önyargıları kırmak oldukça güçtür. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı'nca Turkcell sponsorluğunda gerçekleştirilen Gönül Köprüsü Projesini son derece önemli bulduğumuzu belirtmek isteriz. Bugün öğrenimine devam eden ve ileride yaşama atılacak binlerce öğrencinin oluşturacağı tanıtım potansiyelini tahmin etmek zor olmasa gerek. İlimize gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığına ve önümüzdeki yıllarda da buna devam edileceğine inancımız tamdır. Bu vesile ile bu projeyi hayata geçiren ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenci ve öğretmenler Van'da bulundukları süre içinde çok iyi ağırlandıklarını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?