3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Anlamlı ziyaret

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, 1984 yılında Kıbrıs'ta vatani görevini yaptığı sırada hayatını kaybeden er Murat Çekmez'in ailesini beraberindeki bir heyetle birlikte ziyaret etti. 

Kışla Mahallesi'nde bulunan asker evine akşam saatlerinde giden İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete ile İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erdal Eker'i, anne Fatma Çekmez vefat eden asker oğlunun resmiyle karşıladı. 

Evine gelen misafirlere önce oğlunun 24 yıl önce tabutuna sarılı Türk bayrağını gösteren anne Çekmez bu sırada komutanların boynuna sarılarak uzun süre ağladı. Vefat eden Murat Çekmez'in yıllar önce çekilen siyah beyaz fotoğrafı birlikte kaymakam ve beraberindekileri evine davet eden anne Çekmez, "Sizleri karşımda görmem inanın beni çok mutlu etmiştir. Çocuğumu bu vatan uğruna feda ettim. Onun acısını ise içime gömdüm. Türk devleti her zaman yücelerde olsun. Bu vatana kem gözle bakanın da Allah gözlerini oysun" dedi. 

Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise vatani görevi esnasında hayatını kaybeden asker Murat Çekmez'i bir kez daha rahmetle yad ettiklerini söyledi. Anne Fatma Çekmez'in isteklerinin her zaman karşılayacaklarını bildiren, Kurtoğlu, aileye nakdi ve gıda yardımında bulunduklarını, ayrıca asker Murat Çekmez'in mezarının ise onarılacağını söyledi. 

Kaymakam ve beraberindekiler daha sonra asker Murat Çekmez'in evinden ayrılırken, Mehmetçik de evde bulunan çocuklara, üzerinde Türk bayraklı balon verip çikolata ikramında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?