2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Annelerin sağlık yardımı kuyruğu

Van'da, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında uygulanan Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) programı ile nüfusun en yoksul kesiminin içinde yer alan ailelere yapılan ödemede kargaşa yaşandı.

Akköprü Caddesi üzerinde bulunan PTT şubesinde uzun kuyruklar oluşturan 0-6 yaş grubu çocuk sahibi ve bebek bekleyen yüzlerce bayan, yardımı bir an önce alabilmek için içeriye hücum edince kargaşa çıktı. Okul öncesi çocukların düzenli sağlık kontrollerini yaptırmak ve anne adaylarının doğumlarını hastanede doktor kontrolünde yapmaya teşvik etmek için ödenen yardımı alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren PTT şubesi önünde kuyruk oluştu. Mesai saatinin başlamasıyla birlikte içeri girmeye çalışan bayanlar kargaşaya neden oldu. Duruma müdahale eden görevliler kapıyı kapatarak polis çağırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri, kapı önünde yığılan anneleri izdihama neden olmamaları için sıraya koyarak gruplar halinde içeri aldı. Kargaşada işlemlerine ara veren görevliler ise ödemeye yapmaya başladı.

Van'da 26 bin 852 ailenin, 38 bin 745 çocuk için sağlık yardımından yararlandığı kaydedildi. Hiç bir sosyal güvencisi olmayan, 0-6 yaş grubunda çocukları olan aileler ile bebek bekleyen anne adaylarının ŞNT'den yararlanmak üzere başvuru yapabileceklerini ifade eden yetkililer, ödemenin 2 ayda bir annenin adına her çocuk için 17 bin YTL olarak yapıldığı dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?