2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Anneme kavuştuğum için mutluyum

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından 6 ayrı suçtan ömür boyu hapsi istenen Er Ramazan Yüce, çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi.

Terhis olduğu için salıverilen Er Yüce, ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Mahkeme kararının ardından diğer 7 sanık askerle birlikte Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda bulunan Askeri Cezaevi'ne götürülen Yüce, yapılan işlemlerin ardından avukatlarından Dinçel Aslan ve annesi Fatma Aydın tarafından teslim alındı. Oğlu ile ilk buluşma anında gözyaşlarına hakim olamayan anne Aydın, sık sık oğluna sarılarak elini öptü. Tahliye olduğu ve ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Yüce, "Mahkemenin vermiş olduğu karara saygımız sonsuzdur. Yerinde bir karar verdiler.


Yargılamamız da devam ediyor. İlerki tarihte de mahkemenin vereceği kararlara saygımız sonsuzdur" dedi.


Gazetecilerin "Bu kararı bekliyor muydunuz?" sorusunu Er Yüce, "Adaletin yerini bulacağını bildiğimiz için bu kararı bekliyorduk. Bizim için süpriz olmadı" diye cevapladı. Duygularının anlatılacak nitelikte olmadığını belirten Er yüce, "Çok sevinçliyim. Özellikle anneme kavuştuğum için sevinçliyim. 7 yaşında babamı kaybettim ve bu yaşımdan beri bu ailenin yükünü taşıyorum, taşımaya da devam edeceğim. Tek varlığım annemdir" diye konuştu.


Hazırlamış olduğu 19 sayfalık iddianameye karşılık ayrıca savunma da yaptığını ifade eden Er Yüce'nin avukatlarından Dinçel Aslan ise, "Bu doğrultuda sanıkların ve tanıkların beyanlarına katılamayacığım. Çünkü bu konuda yayın yasağı var. Adil yargılama ilkesinin ihlal edilmemesi için bu konuda pek fazla konuşma yapmak istemiyorum. Ama mahkemenin vereceği karara saygımız sonsuzdur. İleride de güzel bir karar vereceğini düşünüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 21:59:21
Güncelleme :2 Şubat 2008 Cumartesi 22:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?