3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Antrenörlere 'Geliştirme Semineri'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürlüğü ile Türkiye Antrenörler Derneği Van Şubesi (TÜFAD) işbirliği ile antrenörlere yönelik 'Geliştirme Semineri' düzenlendi.

Van Ticaret Borsası (VATBO) toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde antrenörler bilgilendirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, TÜFAD Derneği Van Şubesi Başkanı Mehmet Tuğrul'un başkanlığında yapıldı. Seminerin açılış konuşmasında ilk olarak söz alan Van Gençlik Derneği Başkanı Remzi Budak, futbolda bütün yükün antrenörlerin üzerine bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Hizmetin yapılabilmesi için tesisin olması gerektiğini ifade eden Budak, Van ve futbol için bunun yapılması zorunluluğundan bahsetti.

Ardından kısa bir konuşma yapan TFF Van Bölge Müdürü Fatih Tekbudak da projeleri yapmak ve uygulamanın çok zor olduğundan bahsetti. Bir çok eksikliklerin olduğunu, bunların başında tesislerin geldiğini ifade eden Tekbudak, TFF'nin temel eğitime verdiği önemi dile getirdi. Hazırlamış oldukları projede de ile 4 adet portatif saha yapacaklarını vurgulayan Tekbudak, "İlimiz başta olmak üzere bölgemizde semt sahalarının olmayışı büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesi'nde 56 belediyeden 3 belediyenin sahası bulunuyor. Merkezi hükümet hiç mi bu belediyelere semt sahaları yapılması için ödenek göndermiyor" dedi.

Türkiye Amatör Spor Külüpleri Federasyonu (ASKF) Van Şube Başkanı Cengiz Polater ise hiçbir mahallede semt sahasının bulunmadığını ifade ederek antrenörlerin yüzde 90'ının kulüpten para almadan çalıştığını belirtti. Birkaç ilçe dışında da diğer yerlerde de sahaların bulunmadığını ifade eden Polater, Van İl Özel İdaresi'nin spora ayırdığı bütçenin 100 bin YTL olduğunu kaydetti. Girişimler sonucu bunun 200 bin YTL'ye çıkartıldığını anlatan Polater, nüfusu her geçen gün artan bir ile böylesi bir bütçenin ayrılmasının gülünç olduğunu vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından TÜFAD Derneği Van Şubesi Başkanı Mehmet Tuğrul tarafından toplantıya katılan antrenörlere antrenman eğitim sistemi, herkes için her yerde futbol, futbolda savunma çalışmaları, merkezi antrenmanların özellikleri ile yararları, okul, bayan, engelli ve plaj futbolu konularında slayt sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Antrenörlerin sıkıntılarıyla ilgili dile getirdikleri sorularının cevaplanmasının ardından sertifikaların verilmesiyle toplantı sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 17:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?