7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Araç filosu büyüyor

ERCİŞ BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU HER GEÇEN GÜN BÜYÜTÜYOR

Van'ın Erciş Belediyesi, çeşitli tipte satın almış olduğu ikinci parti araç parkını düzenlenen törenle hizmete soktu.

Hava muhalefeti nedeniyle dışarıda yapılmayan tören Erciş Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, amaçlarının halktan aldıklarını yine halka hizmet olarak geri vermek olduğunu söyledi. 2004 yılında Erciş Belediyesi'ni devraldıktan sonra ilçenin geleceği için birçok projeyi belediye kaynaklarıyla birer birer hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Çiftci, Erciş'i bölgenin cazibe merkezi haline getirmek için de ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Belediye olarak alt ve üstyapı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade eden Çiftci, asfaltlama, yol açma ve genişletme ve sosyal faaliyetlerle Erciş'in bölgesinde en fazla yatırım yapan yerleşim birimi olduğuna dikkat çekti. Başkan Çiftci, "Bu gelişme ile birlikte, bizlere düşen görev daha fazla yatırım yapmak, insanlarımızın sorunlarını giderme yönünde hizmet verip azimle çalışmaktır. Erciş Belediye Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz yatırımları bundan sonra da fazlasıyla yapacağız. Bizim amacımız Allah rızası için memleketimize hizmet etmektir. Bölgede en fazla yol açan, asfalt yapan yerel yönetim Erciş Belediyesi olmuştur. Kanalizasyon sistemi konusunda yüzde 98 oranına ulaştık. Ülkemizde en fazla yeşil alan oluşturan yerlerden birisi yine Erciş Belediyesi'dir. Modern şehirleşmesiyle, peyzaj çalışmalarıyla ilçemiz gün geçtikçe gelişip büyümektedir. Bu hizmetleri yerine getirirken trilyonluk araç yatırımları gerçekleştirdik. Yerel seçimler sonrası ihtiyacımız olan çok sayıda yeni araç satın aldık. Satın aldığımız 5 adet toplu taşıma otobüsü, 3 adet kamyon ile 1 adet hidromek kepçeye ilaveten bugün de 3 adet otobüs, 1 adet cenaze taşıma aracı, 1 adet ambülans, 1 adet kapalı çöp alma konteynırı ile yine belediyemizin araç parkında ihtiyacını büyük oranda his ettiğimiz 1 adet greyder satın alarak halkımızın hizmetine sunmanın hep birlikte mutluğunu yaşarken, 29 Mart Yerel Seçimleri'nden bugüne kadar 21 adet yeni hizmet aracı satın almış olduk. Bizim için önemli olan toplumumuzun memnuniyetidir. Bize gösterdiğiniz ilgiden ve katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ederken, yeni hizmet araçlarının halkımıza ve Erciş'imize hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da, ilçe belediye başkanlığının birçok alanda hizmet gerçekleştirdiğini belirterek, Başkan Çiftci ile ekibini kutladı. Erciş'in bölgesinin en hızlı gelişen ve büyüyen yerleşim alanı olduğuna dikkat çeken Kurtoğlu, "Bilindiği üzere son dönemde ilçemizde yerel yönetimimizin yatırımları yanında merkezi idarenin de yatırımları büyük bir hızla devam etmektedir. Merkezi hükümetimizin yapmış olduğu hizmetlerin gerçekleşmesinde gerek Sayın Valimiz Münir Karaloğlu ile Sayın Milletvekilimiz Kerem Altun'un büyük desteklerini görmekteyiz. Ayrıca, yerel yönetimde ise Sayın Belediye Başkanımız Fatih Çiftci'nin azimli çalışmaları mevcuttur. Kendisini ve çalışma arkadaşlarını huzurlarınızda tebrik ediyorum. Ayrıca, yeni satın alınan hizmet araçlarının da kazasız belasız hizmet görmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, yeni araçlarının hizmete alınması kurdelesi kurban kesimi eşliğinde Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Fatih Çiftci, AK Parti Erciş İlçe Başkanı İbrahim Şahin tarafından kesildi. Daha sonra konvoy halinde şehir turu atan hizmet araçlarından birisi ile seyahat eden Başkan Çiftci, geçtiği güzergah boyunca da vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.

ERCİŞ BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU HER GEÇEN GÜN BÜYÜTÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 11:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?