2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

‘Ararım’ dedi bir daha arayamadı

Başkale İlçesi'nde asker sevkiyatı yapılan sivil minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu, Binbaşı Fikret Aksungur'la birlikte şehit olan Uzman Çavuş İhsan Kaya'nın memleketi Çorum'daki baba evine ateş düştü. Şehidin eşi Fatma Kaya, “Beni yola çıkmadan önce aradı. ‘Çukurca'ya ulaşınca seni ararım’ dedi ama bir daha arayamadı” diyerek gözyaşı döktü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 10 yıldır görev yapan, evli ve 4 yaşında İlter Kaan adında bir oğlu olan 31 yaşındaki Uzman Çavuş İhsan Kaya'nın şehit haberi ailesini yasa boğdu. 2 yıl Amasya'da görev yaptıktan sonra Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne tayini çıkan ve görev yerine giderken askerleri taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu dün akşam şehit olan İhsan Kaya'nın babası 57 yaşındaki Eşref Kaya, annesi 51 yaşındaki Nazife Kaya ile eşi Fatma Kaya gözyaşlarına boğuldu.

Eşyalarını toplayan gelinlerine yardım için Çorum'daki evlerinden Amasya'ya giden Eşref Kaya ile Nazife Kaya, dün gece acı haberi burada aldı. Kaya çifti ve gelinleri Fatma Kaya ardından Çorum merkez Çepni Mahallesi'ndeki evlerine döndü.

Oğlunun Hakkari'ye tayin olmasının ardından geçen cumartesi günü onu yolcu etmek için Amasya'ya gittiğini söyleyen baba Eşref Kaya, “Cumartesi günü oğlumu, terminalden otobüse bindirdik. Eşini ve çocuklarını Hakkari'ye götürmeyecekti. Bu nedenle eşyaları toplayıp onları Çorum'a getirecektik. Bana son kez otobüse binerken sarıldı ve yanaklarından öptüm” dedi. Oğlunun kendisine son olarak “Baba Kaan'ıma iyi bak. O sana emanet” dediğini söyleyen baba Eşref Kaya, gözyaşlarına boğuldu.

Oğlunun şehit haberi ile yıkılan anne Nazife Kaya ise ağıtlar yaktı. Şehit eşi Fatma Kaya da gözyaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Fatma Kaya, “Beni yola çıkmadan aradı. ‘Çukurca'ya ulaşınca seni ararım’ dedi ama bir daha arayamadı” diyerek fenalık geçirdi.
Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi memleketi Çorum'da toprağa verilecek.

DHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?