5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Arınç ve Çelik'e sözlü saldırı

Van'da bulunan 22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürürken seçim bürosu önündeki bir grup Demokratik Toplum Partili (DTP) tarafından sözlü saldırıya uğradı.

Bazı gezi ve incelemeler için Van'da bulunan Bülent Arınç, bir radyo programının ardından Bakan Hüseyin Çelik ile birlikte Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün makamında gitmek için caddede yürümeye başladılar. AK Parti gurubu zaman zaman vatandaşlarla selamlaşıp ayak üstü sohbet ettiler. Maraş Caddesi üzerinden Soydan Kavşağı'na ulaşan gurup, DTP seçim bürosu önünden geçmeden yolun karşı tarafına geçti. Cadde üzerinde yürüyen gurup belediye binasına yaklaştıkları sırada DTP seçim bürosu önündeki bir
grup tarafından sözlü saldırıya uğradı. Gelen seslere aldırış etmeden sokaktaki vatandaşlarla selamlaşmayı sürdüren Bakan Çelik, Arınç'a ve beraberindekilere 'Oraya takılmayın' diye uyarılarda bulundu. Van Belediyesi önünde kalabalık bir grup tarafından alkışlarla karşılanan Arınç ve Bakan Çelik, Burhan Yenigün'ün makamında geçerek, Van'da yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı. Yapılan hizmetlerle ilgili Vanlıların partilerini yalnız bırakmayacağını ifade eden Arınç, diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de partilerinin yüzünün akıyla çıkacağını kaydetti.

Bir gazetecinin 'Sayın Baykal'ın AK Parti'nin önümüzdeki seçimlerde başarılı olması için yüzde 52 oy alması gerekiyor' şeklindeki sorusuna Bülent Arınç ise şöyle cevap verdi.

"Bu çok yanlış bir mantıktır. Sayın Baykal'ın böyle garip sözleri davranışları zaman zaman olur. Bir parti başkanının başka bir partinin alacağı oy oranı ile ilgilenmesi bir yana, kendisinin ne olacağını düşünmesi ve kendisinin partisi ili ilgili bir iddiası varsa onu ortaya koyması lazım. Ben sayın Baykal'ın ağzından bugüne kadar hiçbir mitingde yüzde 30'ları bulacağız dediğini duymadım. Yüzde 20'lere sıkışmış kalmış bir partinin yüzde 47 oy almış bir partiye senin hedefin şu olmalı demesi çok garip bir davranış olur. Sayın Baykal kendi partisine baksın. Yani Cumhuriyeti kuran şu kadar yıllık gelenekleri olan bir partinin düştüğü durumdan üzülmesi gerekir. Bence bu mahalli seçimler sayın Baykal'ın siyasi hayatına devam edip etmeyeceği konusunda da bir ölçü olacaktır. Aslında herkes de bunu düşünüyor. Kurultaylarda gitmeyen gidemeyen bir genel başkan seçim sonuçları ile acaba gider mi diye Türkiye'de bunun beklentisi var. Bizim oyumuzu bıraksın. Biz Türkiye'de yüzde 50'leri bulmuş bir siyasi partiyiz. Kendisine baksın ve ona göre çalışsın" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Bülent Arınç'a Van Kedisi'nin bulunduğu bir tablo hediye etti. Daha sonra belediyeden ayrılan Arınç ve Bakan Çelik, istirahat etmek için İskele Öğretmenevi'ne gittiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 21:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?