6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Arsa bağışlayan muhtara plaket

OKULA ARSA BAĞIŞLAYAN MUHTARA PLAKET

Van'ın Erciş ilçesinde köy okula arsa bağışlayan muhtara Türkiye Muhtarlar Derneği Erciş Şube Başkanı Yahya İnan şükran plaketi verdi.

Okul yapımı için arsa bağışında bulunan Aşağı Çökek Köyü Muhtarı Kasım Albayrak'a makamında şükran plaketi veren Türkiye Muhtarlar Derneği Erciş Şube Başkanı Yahya İnan, toplum olarak eğitime önem verilmesi gerektiğini söyledi. Köy muhtarının bu anlamlı davranışının değer muhtarlara da örnek olmasının isteyen İnan, “Geleceğimizin teminatı, umut ışığımız olan çocuklarımızın daha iyi ortamlarda eğitim almaları için toplum olarak el ele vermeliyiz. Biz muhtarlara bu anlamda büyük sorumluluklar düşmektedir. Bugün bu sorumluğu yerine getiren ilçemiz Aşağı Çökek Köyü Muhtarı Kasım Albayrak'ın bu anlamlı davranışı ise hali vakti yerinde olanlara önemli bir mesaj niteliğindedir. Sayın muhtarımızın arsa bağışı karşısında bizler de muhtar derneği olarak meslektaşımızı şükran plaketi ile ödüllendiriyoruz” dedi.

Aşağı Çökek Köyü Muhtarı Kasım Albayrak ise, bu davranışıyla birlikte eğitime katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Köyünde bulunan okulun ise ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Albayrak, yer tahsis edilmesi durumunda köyüne Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8 yıllık bir ilköğretim okulunun yapılacağının söylenmesi üzerine harekete geçtiğini ifade etti. Albayrak, tereddüt etmeden şahsına ait 6 dönümlük arsasını okul yeri olarak bakanlığa tahsis ettiğini anlatarak, “Arsa bağışı ile birlikte yapılacak okulda köyümüzde bulunan kız ve erkek öğrencilerimiz iyi bir ortamda eğitim alıp geleceklerine ışık tutacaklardır. Onların yetişip iyi bir yere gelmeleri ise beni ziyadesiyle mutlu edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Türkiye Muhtarlar Derneği Erciş Şube Başkanı Yahya İnan tarafından köy muhtarına şükran plaketi sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 16:52:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 16:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?