6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Arsa sorunu çözüldü

VAN FUAR VE KONGRE MERKEZİ'NDE ARSA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Van Valiliği, Van Belediye Başkanlığı ve Van Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Van'da kurulması planlanan Van Fuar ve Kongre Merkezi'nin arsa sorunu çözüldü.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu önceki gün Van Valisi Münir Karaloğlu'nun makamında bir araya gelerek, Fuar ve Kongre Merkezi'nin kurulması için düşünülen arsa hakkında görüştü. Van Belediyesi'ne tahsis edilen arsanın Fuar ve Kongre Merkezi'nin kurulmasına uygun hale getirilmesi için Van Belediyesi'nin gerekli imar tadilatlarının Van Belediyesi Encümen toplantısında kabul edilmesi ile Van Fuar ve Kongre Merkezi'nin kurulması sürecinde atılmış ilk ve somut adım atılmış oldu. Bu çerçevede Van Valiliği, Van Belediye Başkanlığı ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Van Fuar ve Kongre Merkezi'nin kurulması için hem işbirliği, hem de kararlı bir şekilde konunun çözüme ulaştırılması için karar alındı.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, gelinen noktanın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız ile Van'a Fuar ve Kongre Merkezi yapma kararlılığımız sonuçlandı. Sorunlu olan arsa konusu Valimiz ve Belediye Başkanımızın yapıcı tutumları ile çözüldü. Van Belediye Meclisi gerekli imar değişikliği kararını aldı. Sayın Valimize konuyu Ankara gündemine taşıdığı için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımız ve Van Belediyesi Meclis üyelerine de gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederiz. Van'a Fuar ve Kongre Merkezi kurulması için kurumların ilk kez ortak hareket etmesi özlediğimiz bir tablodur" dedi.

Kandaşoğlu, bundan sonra Fuar ve Kongre Merkezi'nin proje çalışmalarının başladığını belirterek "Tüm bölgeye hitap edecek, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak Van Fuar ve Kongre Merkezi'nin proje çalışmaları başlamıştır. Bu konudaki kararlığımız projenin bitirilmesi ile sonuçlanacaktır. İlimizin hak ettiği bu büyük projeyi bitirmek hepimizin görevi olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 17:02:03
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 19:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?