5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Artos eteklerinde piknik keyfi

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunun, tepeleri ve yakın yamaçları hala karla kaplı olan bin 650 rakımlı Artos Dağı'nın eteklerinde piknik keyfi yaşayan gençler doğanın keyfinin çıkardılar.


Havalarının iyice ısınmasıyla birlikte ilçe merkezinin gürültüsü ve stresinden kurtulmak isteyen gençler, Artos Dağı'na çıkarak hoşça vakit geçiriyorlar. Baharın gelmesiyle birlikte bazı vatandaşlar piknik için Van Gölü sahilini tercih ederken, bazıları da Artos Dağı'nın eteklerini tercih ediyor. Artos Dağı'ın eteklerinde bulunan Askahni yaylasını tercih eden vatandaşlar bir yandan mantar ve pancar toplarken diğer yandan ise piknik yapmanın keyfini çıkardılar.
Piknik yapmaya çıkan vatandaşlardan Ayhan Berberoğlu, "Biz her yıl buraya piknik yapmaya mutlaka geliriz. Buranın hem havası güzel hem de suyu çok soğuk. Güneşli havayı fırsat bilip Askahni yaylasında hem mantar ve pancar topladık, hem de hoşça vakit geçirerek piknik yaptık. Yaklaşık 7 aydır kış ve soğuk havalar nedeniyle piknik yapmamıştık" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?