6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Asfalt sezonu başladı

VAN BELEDİYESİ ASFALT SEZONU BAŞLATTI

Van Belediyesi 2010 yılı programına aldığı asfalt çalışmalarının açılışını Eminpaşa Mahallesi'nde başlattı.

Açılışa Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Başkan Yardımcısı İdris Canbay, mahalle muhtarları ile çok sayıda kişi katıldı. Açılış sezonunda birçok ilkte yaşandı. Emin Paşa Mahallesi 80 yıldır ilk kez asfaltla tanışırken, Van Belediyesi ise 40 yıl aradan sonra tam otomatik ve son model bir asfalt aracı aldı. Emin Paşa mahallesinde ilk kez kullanılan asfalt aracın açılışını Van Belediye Başkanı Bekir Kaya yaptı. Kaya, aracın şoför koltuğuna binerek hem ilk asfaltı döktü hem de yeni aracın açılışını gerçekleştirdi.

Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, asfalt sezon açılışının yapılıyor olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kaya, bu yıl içerisinde yama çalışmalarının çok önceden başlatıldığını ancak asıl büyük çalışmanın bugün başladığını aktararak "Programımızın mantığı gereği toplu taşıma güzergahların hepsini bitirmek istiyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl içerisinde iki kat asfalt yapmayı düşünüyoruz. Bu arada ilk kez aldığımız asfalt aracını burada kullanıyoruz. Bu aracı almamızın en önemli yönü sadece kendi kaynaklarımızla borçlanmadan almamızdır. Son derece modern bir araç aldığımızı düşünüyoruz. Bu araçla kente iyi bir hizmet verilecek" dedi.

Kentin ihtiyaçlarını kentli ile birlikte çözme gayreti içerisinde olduklarını aktaran Kaya, özellikle minibüs güzergahlarının tamamının bu yıl içerisinde bitirmeyi düşündüklerini söyledi. Yine kent merkezinde parke taşı kaplama çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kaya, "Bizim temel geçen yıl yaptığımız çalışmaların iki katı çalışma yapmaktır" şeklinde konuştu.

Van'ın eski mahallelerinden biri olan Emin Paşa Mahallesi'nde daha önce yol genişletme ve menfez çalışmaları yapan Van Belediyesi, bağlantı yolları ile birlikte toplam 7 kilometrelik yolda asfalt çalışması yapacak. Emin Paşa Mahallesi 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez 1993 yılında görevde olan Başkan Mesut Öztürk döneminde 1 kilometrelik asfalt ile tanışmıştı. İki hafta içerisinde bitirilmesi planlanan çalışma süresince yollara 16 bin ton sıcak karışımı asfalt döküleceği belirtildi.

VAN BELEDİYESİ ASFALT SEZONU BAŞLATTI
VAN BELEDİYESİ ASFALT SEZONU BAŞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 19:03:00
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 10:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?