5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Asfaltlama çalışmaları başladı

Van Belediyesi, bahar aylarının girmesiyle birlikte uzun geçen kış mevsiminde büyük tahribata uğrayan yollarda sıcak asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Milli Egemenlik Caddesinin Hayat Hastanesi bölümünde tahrip olan caddede Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sıcak asfaltlama çalışması sürdürüyor. Yapılan çalışmalarını bizzat yerinde takip eden Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar ile diğer yetkililerden bilgiler aldı. Yenigün, çalışmalar esnasında vatandaşlarla da görüşerek onların görüşlerini dinledi.

Vatandaşların memnuniyeti ile karşılaşan Yenigün, bu hizmetlerin tümünün halkın huzuru ve rahatı için yaptıklarını açıklayarak, "Bölgemiz ve ilimizde ağır kış şartları hüküm sürüyor ve yapılan hizmetlerimiz maalesef tahrip oluyor. Buna karşın biz tüm hazırlıklarımız tamamladık ve şimdi tekrar dört koldan hizmete koyulduk. Kış aylarının tahrip ettiği yollarda hızlı bir faaliyete giriştik. Bugün Milli Egemenlik Caddesi'nde başlattığımız sıcak veya beton asfaltı tüm tahrip olan yollarımızda da yapacağız. Her yerde aynı hız ve tempo ile çalışıyoruz. Bu yıl havaların erken ısınmasıyla bizler de asfaltlama çalışmalarına aynı hızla başladık. Halkımızın çektiği sıkıntıları en aza indirmek için yoğun bir mesai içindeyiz. Tüm ekiplerimiz her alanda mahallelerde görev başı yapmış durumdadır. Öte yandan altyapısı henüz tamamlanmamış bazı kenar mahallelerimizin yollarında da stabilize çalışmalarımız sürmektedir. Şu ana kadar Van'da mahallelerimizin yüzde 90'a yakın yolları stabilize malzeme ile kaplanmış durumda. Bunu bu bahar mevsiminde yüzde 100 olarak bitireceğiz, artık Van çamur diye bir tabiri unutmuş olacak. Ayrıca İskele Caddemizde de önümüzdeki hafta yeni çalışmalar başlatarak duyulan rahatsızlığı sona erdireceğiz. Van, tarihinin en büyük hizmet hamlesine tanıklık etmektedir. Halkımızın da desteklerini görünce daha çok heyecan ve aşkla çalışıyoruz. Yapılan hizmetler halkımıza hayırlı olsun. Canla başla çalışan tüm ekiplerimize ve bizleri her zaman destekleyen vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Yenigün, çalışmalardan sonra çevrede bulunan bazı esnafları dolaşarak kendileriyle yapılan hizmetleri konuştu.

Vatandaşlar da yapılan bu çalışmaları takdir ettiklerini ifade ederek, bilhassa asfaltlama çalışmalarının erken başlamasından memnun olduklarını söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 14:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?