2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Asker adaylarına eğlence gecesi

Gevaş ilçesinde, vatani görevlerini yapmak üzere askere gidecek olan gençler için bir eğlence gecesi düzenlendi.

İlçeye bağlı Elmalı Mahallesi'nde ikamet eden 7 genç vatani görevine gitmelerine birkaç gün kala düzenlenen gecede doyasıya eğlendiler.

Osman Gazi İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen geceye, asker adayları ve ailelerin yanı sıra arkadaşları katıldı. Uzun süre canlı müzik eşliğinde eğlenen asker adayları daha sonra hep beraber halay çektiler. Evlatlarını vatan borcunu ödemeleri için Türkiye'nin değişik bölgelerine göndermenin mutluluğunu yaşayan aileler, bir yandan çocukları ile gurur duyarken, bir yandan da ayrı kalacakları için duygulu anlar yaşadılar.

Gecede iki oğlunu askere gönderecek olmanın verdiği haklı gururu yaşayan Abdurrahim Güngörmüş adlı vatandaş ise, çok karışık duygular içerisinde olduğunu belirtti. Güngörmüş "Birkaç gün sonra iki oğlumu birlikte askere göndereceğim. Çocuklarından Kemal'i Isparta'ya, Kenan'ı ise Sivas'a gönderiyorum. Vatan borcu kutsaldır. Peygamber ocağıdır askerlik. Şu an öyle duygular içerisindeyim hüzün, mutluluk hepsi bir arada. Vatani borcunu yapmak için gidecek olan ve şuan vatani görevini yapan tüm askerlere hayırlı teskereler diliyorum" dedi.

88/2 tertip olarak vatani borcunu ödeyecek olan gençler gecenin sona ermesi ile birlikte ilçe merkezinde 'En Büyük Asker Bizim Asker' sloganları eşliğinde tur attılar.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?