5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Asker atlarımızı vurdu'

Van'ın Başkale İlçesi'nin İran sınırında bulunan Esenyamaç Köyü Dağönü Mezrası'na yaşayan köylüler, bölgede operasyon yapan askerlerin 25 atı öldürdüklerini iddia etti. Köylüler, bu konuda Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulundu.

Esenyamaç Piyade Karakol Komutanlığı ekipleri, iddialara göre önceki gün gece yarısı Dağönü mezrasına operasyon düzenledi. Köylülerin iddiasına göre askerler, İran'dan kaçak akaryakıt getirilmesinde kullanıldıkları öne sürülen atları ahırlarından çıkararak öldürdü. Köylülerden Emin Kesen ve Mevlüt Gürbüz, askerlerin köyde 25 at öldürdüklerini belirterek şu iddialarda bulundular:

"Biz gece sahur için kalktık. Evde bulunan çocuklar, `askerler gelmiş, ahırımızdan atlarımızı çıkarıyorlar' dedi. Ben "korkmayın dedim askerler ise bir şey olmaz korkmayın' dedim. Ben dışarı çıktım gelen yetkili komutanla görüşmek istedim, sorun ne olduğunu öğrenmek istedim. Gelen komutan bizimle görüşmek istemediğini söyledi. Baktım bir anda her taraftan silah sesleri yankılanmaya başladı, atlar irkilerek kaçmaya çalışsa da ateşten kurtulan olmadı. Madem bir suçumuz var askerler gelsin evlerimizi arasınlar, bizlere hakaret etmeye hayvanlarımızı öldürmeye hakları yok."

Köylüler daha sonra atların vurulmasında kullanıldığını iddia ettikleri mermilerin boş kovanlarını toplayarak, Başkale Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.
 

...
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?