4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Aşkın'ın doktoruna suç duyurusu

Van Tabip Odası, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin hakkında rektör Yücel Aşkın'ın sağlık durumu ile basına çelişkili açıklama yaptığı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği gerekçesiyle Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Üniversitenin Araştırma Hastanesi'ne tıbbi cihaz alımı ihalesinin edinimine yolsuzluk iddiasıyla 14 Ekim günü tutuklanan Rektör Aşkın, 13 Kasım günü kendisi ile aynı suçtan tutuklanan ve aynı odayı paylaşan Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın intiharından sonra Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım servisine kaldırılmıştı.

Aşkın'ın hastaneye kaldırılmasından sonra Başhekim Hüseyin Avni Şahin'in kendisi ile ilgili basın açıklamaları kamuoyuna sürekli yansımıştı. Türkiye Tabibler Odası Van Şubesi Yönetim kurulu, Rektör Aşkın'ın sağlık durumu ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Başhekim Şahin hakkında, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği, çelişkili bilgiler verdiği ve yargıyı etkileme amacını taşıdığı gerekçesiyle Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 15:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?